tiistai 21. tammikuuta 2014

Tikkurila, Tunto hieno

BLOGIYHTEISTYÖ|Tänään olen kahlannut tolkuttoman määrän vanhoja kuvia läpi, että saisin tänne jonkinlaisia ennen remonttia otettuja kuvia. Mitenkä sitä itsellään onkin sellainen harha, että onhan tästä kodista esitelty jokainen nurkka ja moneen kertaan. Kukista, kakuista, synttäreistä ja vaikka mistä tuntuu kuvia olevakin läjäpäin, mutta ei juuri sitä seinää tai nurkkaa minkä olisin nyt halunnut. Mutta sain kuitenkin raavittua jonkinlaisia ennen kuvia, niin että eiköhän anneta mennä :)
Pidemmän aikaa olen mielessäni herkutellut rosoisilla tehdashalleilla ja lofteilla. Mutta kun ei näillä seuduilla ole liiemmälti asunnoksi muutettavia tehdashalleja (ja olisiko sitten loppujen lopuksi haluakaan niin isoon urakkaan?) niin tässä rintsikassa otettiin käyttöön plan B. Tähän suunnitelmaan kuului suurimpana tekijänä väri. Tikkurilan tunto maalit oli meille entuudestaan tuttu tuote jo edelliseltä pintaremappa kierrokselta kun maalattiin ruokahuonetta, silloin tosin ei tehty minkäänlaista struktuuria. Nyt oli pääasiana yhtenäistää keittiön ja ruokahuoneen värimaailma. Näitä kahta tilaa käytetään paljon yhdessä ja erikseen, arjessa ja juhlassa. Tikkurilan Tunto hienon sävyissä päädyttiin tummaan pohjaväriin antrasiittiin ja vaaleaan pintaväriin dolomiittiin. Näillä saatiin riittävä kontrasti aikaan.

Sruktuurivärikartasta löytyy monia mainioita värivaihtoehtoja ja hyviä vinkkejä kotimaalarikoulu videoilta. 

Videolta käy hyvin perustekniikka selville. Tosin siinä ei ole pattereita, putkia tai pistorasioita joten pelkällä telalla ja leveällä lastalla ei selviä. Itse varustauduin lisäksi pensselillä, paistinlastalla, pitkävartisella pienellä telalla ja pienellä kumilastalla. Kokeilemalla löytyy ne parhaimmat pikkuapulaiset. Itse harjoittelin tekniikkaa keittiön kaapin taakse jäävälle seinälle :)
Tunto hieno antaa anteeksi pienet naulan reiät ja halkeamat, isoimmat kannattaa paklailla piiloon. Huomion arvoista on myös se, että liian paksu kerros maalia saattaa alkaa halkeilemaan kuivuessaan. Näin näppituntumalla sanoisin, että pohjamaalia meni noin 1,5-2 litraa enemmän kuin vaaleampaa pintaväriä. Mutta tämä on vain arvio. 
Niin kuin kaikessa tekemisessä, muista välillä pysähtyä nauttimaan kättesi töistä, katsoa kauempaa ja huolehtia nesteytyksestä ;)
Ihanaa tiistai-iltaa sinulle
Heidi

13 kommenttia:

 1. Tosi kivasti antaa tunnelmaa toi muutos.
  Tykkään valtavasti tosta ekasta kuvasta (ja muistakii) :)

  VastaaPoista
 2. Oi vau, miten kiva lopputulos! Ja toi vitriinikaappi on vaan niiiin hieno!

  VastaaPoista
 3. Hieno! Me just tänään tehtiin koulussa seinäpintaa tunto karhealla ja testiseiniin kokeiltiin myös tunto hienoa ja tunto kiveä. Aika hauskaa hommaa ja tosi hyvän näköistä pintaa niillä saa aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hannele :) Hauskaa on ja yllättävän joutusaakin vaikka pintoja saa tehdä tuplaten :)

   Poista
 4. Ah, miten hieno! Täysin sopisi omaankin makuun.

  VastaaPoista
 5. Oi, ihanaa pintaa - rouheaa mutta silti jotenkin rauhoittavaa, ei hyökkää päälle seinältä. Kelpais kyllä mullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lotta :) Tuo on ollut monen mielipide, että väri ja pinta on rauhoittava. Olen kyllä itsekkin samoilla linjoilla, tykkään kovasti :D

   Poista
 6. Ihana blogi sulla! Ihastuin julistetauluusi tekstillä "I am not weird, I'm special edition." ja haluaisin itselleni samanlaisen. Mistähän voisin kyseisen seinäkoristuksen hankkia? Kiitos jo näin etukäteen.

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails