perjantai 12. huhtikuuta 2013

Sitruunaiset marengit

 
 Lempeää keltaista pilviseen päivään. Marengit sanoi uunissa  riks, raks ja poks. Maku on kuitenkin kivan sitruunainen joten rikkonainen kuori on pienempi paha. Ikävämpää olisi ollut jos marenki olisi näyttänyt kauniilta ja maistunut vastaavasti ihan...., no tiedätte varmaan mitä tarkoitan :) On siis mainitsemattakin selvää, että jossain vaiheessa ei mennyt kuin Strömsössä. Tätä päivää ei voi kuitenkaan edes riksahtaneet ja poksahtaneet marengit pilata. Ensinnäkin,  yöllä ei ole ollut pakkasta!! Ja sen lisäksi näin tänään niin ihanan, suloisen pienen tyttövauvan , aivan täydellisen :) Uskomatonta miten se vauva aika unohtuu ja tuntuu aivan utopistiselta, että omat on joskus olleet tuollaisia pikkuisia nykerönenäisiä kääröjä.



Ainekset:
Noin 40-50 kpl
3 kananmunanvalkuaista
2,5 dl taloussokeria
2 luomusitruunan kuori raastettuna
 lisää halutessasi elintarvikeväriä
 
 
Tee näin:1. Vaahdota kananmunan valkuaiset ilmavaksi ja kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Vaahdon on pysyttävä kulhossa, vaikka sen kääntäisi ympäri. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista.
 
2. Lisää sitruunan kuori sekä elintarvikeväriä teelusikalla ja sekoita marenki tasaisen väriseksi. Voit myös jakaa marengin osiin ja värjätä osat eri väreillä.
 
 3. Nostele lusikoiden avulla pieniä kasoja vaahtoa leivinpaperille. Voit myös pursottaa marengin pieniksi nokareiksi. Marenki kohoaa hieman uunissa. Paista marenkeja 45 minuuttia 125 asteen lämmössä.
 
4. Säilytä marengit ilmatiiviissä purkissa.
 
 
Iloista viikonlopun alkua!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails