perjantai 26. huhtikuuta 2013

Saako purnata??


Tän pirskatin flunssan lisäksi lämpöä nostattaa parhaillaan etenkin Plazan koti uusin numero, kääk!
 Aikaisemmin olen pitänyt paljonkin tästä lehdestä, joka ei ole ehkä niinkään kulkenut valtavirrassa vaan hiukan enemmän omia polkujaan. Mutta mitä on tapahtunut? Ehkäpä olen aikaisemmin vain selailut lehden ja nyt pysähdyin lukemaan sitä ajan kanssa. Ensimmäistä kertaa elämässäni jäin laskemaan mainosten määrää. Niinpä, olis ehkä tässä vaiheessa tajuta, että lämpö saattaa nousta ;) Ennen kuin pääsee sivulle 11, josta löytyy lehden pääkirjoitus on 2 koko aukeaman mainosta, 3 koko sivun mainosta ja sisällysluetteloa ripoteltu kolmelle eri sivulle, siinä se pääpiirteittäin. Aika ankea aloitus tälle numerolle. Lehti on niin täynnä mainoksia, että on jo melkein vaikea erottaa varsinaisia juttuja mainoksista. Ammatillisessa mielessä sisustuslehtiä tulee luettua ja selattua valtavat määrät. Mainokset antavat kyllä paljon tarpeellista informaatiota ja tutkin ne tavallisesti tarkkaan, onhan mainoskuvatkin yleensä kaunista katsottavaa ja taitavasti toteutettuja. Ehkäpä kuitenkin olisi syytä kiinnittää huomiota mainosten sijoitteluun lehdessä. Ei niin, että ajatus harhautuu luettavasta jutusta pelkästä ärsytyksestä noin sata kertaa. Jos halutaan lukijan erityisesti kiinnittävän huomiota tiettyyn tuotteeseen, niin eikö mainos voisi olla esimerkiksi kyseisen jutun ja seuraavan jutun välissä. Joissakin lehdissä suurin osa mainoksista on kerätty lehden loppupäähän ja niistä tuleekin kerättyä tietoa tarkkaan kun takana on rentouttava ja nautittava lukukokemus.
Ei siis mitään tämän vakavampaa :) Ärsyttääkö teitä mainoksien paljous lehdissä?
 

 
Heidi
 
 

27 kommenttia:

 1. No todellakin ärsyttää! Välillä tuntuu, että varsinaista luettavaa on todella vähän. Sama pätee sekä muoti- että sisustuslehtiin. Ulkomaalasissa lehdissä taitaa olla vielä enemmän mainoksia kuin kotimaisissa... vai kuvittelenko vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka AnuElina :) Helpotus ensinnäkin etten ole ainoa arsyyntynyt, heti helpotti :) Taidat olla oikeasa, varsinkin noiden muotilehtien kanssa. Trendejä olisi mielenkiintoista seurata lehdistäkin, mutta ei vaan hermo kestä sitä mainosten tulvaa. Muotiin liityviä lehtiä en ole ostanut, uskaltaisin väittää, vuosiin. Mieluummin kahlaan niihin liittyviä blogeja :D

   Poista
 2. Kyllä ärsyttää! Saisivat olla siellä lopussa, eikä koko aukeaman kokoisina. Asia tulee menemään perille pienemmälläkin ilmoittelulla. Ei se määrä vaan se laatu! Toki mainokset on hyviäkin, mutta liika kyllästyttää ja turruttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Rouva Hyrskyn Myrskyn :) No eikö? Mainoksien huono sijoittelu kääntyy tarkoitustaan vastaan ,vaikka niiden pitäisi olla positiivisia ärsykkeitä jotka loisi niitä uusia tarpeita :) Nyt ei tullut muuta tarvetta kuin tuikata tuli takkaan kyseisellä jukaisulla ;D

   Poista
 3. Tuntuu että kaikki perustuu nykyään mainontaan ja kyllä se ärsyttäävarsinkin kun maksaa lehdestä vajaan kympin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis Sarppu :) Totta, hinnat on kovat ja varmasti olis vielä kovemmat ilman mainoksia. Mutta silti ihmetyttää kun lehdet on pelkkää "messunumeroa" joissa luonollisestikkin on paljon mainoksia.

   Poista
 4. Ärsyttää. Niin paljon että olen tullut pari kertaa todella pahalle tuulelle lukiessani ja sitten on iskenyt harmitus. Että olen MAKSANUT SIITÄ ETTÄ LUEN NIITÄ MAINOKSIA!!! Kyllä mainonta pitää olla upotettuna asioiden sekaan niin että se ns. häiritse, ettei lukijalla tule tunne että on tullut ostaneeksi ilmaa :/ Yksi "lukukokemus" oli muistaakseni Olivian toukokuun numero. :( en kyllä erehdy kyseistä lehteä toiste ostamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Heidi :) Ärsyttävintä on juurikin se, että tuntee ostaneensa pelkkiä mainoksia! Mulle taisi tässä käydä juuri niin. Mutta kun mainokset ärsyttää niin lujaa, että ei tee mieli enää ostaa lehteä ja vielä vähemmän tutkia mainoksia niin pikkuisen on metsään menty. Mutta sehän on silkkaa säästöä, meille :D Aurinkoista lauantai-iltaa!

   Poista
 5. Mun mielestä Plazassa on ollut aina verrattaen enenmmän mainoksia kun muissa yleensä. Itse tykkään kauniista mainoksista (pentik, marimekko yms) mutta sellaset "saunakiuas"mainokset on kyllä ärsyttäviä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Päivi :) Pitää varmaan paikkansa :) Samoin, usein mainoskuvat on kauniita, laadukkaita ja kekseliäitä, koska pienellä tai vaikka vähän isommallakin kuvalla pitää saada paljon kerrottua. Mutta sitten on tosiaan nämä lannoite, pihakivi, kiuas-osastot... :D

   Poista
 6. Ärsyttää, siksi en tilaa itselleni mitään lehtiä. Luen ne kirjastossa tai ostan kirpparilta js omaksi on saatva. Harmittavan moni sisustuslehti koostuu enemmän mainoksista kuin varsinaissta artikkeleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katja :) Paljon on mullakin jäänyt tilaamatta lehtiä tämän takia ja ostettavienkin lehtien lista sen kuin lyhenee. Kirjastossa käyn myös kurkkimassa ja tietysti netin kautta :)

   Poista
 7. No ärsyttää! Ja samaa vikaa on Kaksplussassa ja Vauvassa, siitä pitäisi vielä maksaa, että lukee kasoittain mainoksia... T: Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Irmeli :) No voi varmaan on! Voin vain kuvitella sitä turvaistuinten, rintareppujen, turvaporttien, vaunujen ja kaiken muun mainostamista, puuh.. :)

   Poista
 8. Tuon hieman toisenlaisen näkökulman tähän mainosärsytys-keskusteluun. Miettikääpäs kuinka PALJON ne lehdet meille kuluttajille maksaisi jos mainoksia ei olisi ollenkaan? Hintaa yhdelle lehdelle tulisi hyvinkin paljon enemmän. Toivotaan että mitä enemmän on mainoksia niin sen laadukkampia juttuja toimittajat voivat tuottaa meille lehtihulluille. Ja kuten arvata saattaa minua ei mainokset ärsytä. Nappaan sieltä vain ne mainokset jotka minua kiinnostaa ja ohitan tuotteet joista en ole kiinnostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna :) Tottahan toki tiedostan sen, että mainokset ovat tarpeellisia lehdille ja myöskin meille kuluttajille. Toivoisin todella, että jos mainoksien määrä mitenkään kertoisi sen kuinka laadukkaita juttuja olisi tarjolla, niin lehtien ostaminen olisi todella helppoa. Valitettavasti monissa "sisarlehdissä" kulkee kuitenkin samat jutut. Eipä muokaan aikaisemmin ole mainokset ärsyttänyt, mutta nyt lämpöä nostatti ehkäpä se, että ne oli lisätty kesken milenkiintoisen kotijutun, jossa en heti tajunnut lukevani mainosta. Mene ja tiedä :D Kiitos sinulle toisenlaisesta näkökulmasta!

   Poista
  2. :D joo itse myös lehtihulluna harmittelen myös sitä että esim. Divaanissa ei ole niin paljon kotimaisia koteja. Ymmärrän että lehti tulee tanskasta ja siinä on tanskalaisia koteja (jotka on tosi ihania), mutta kiva olisi että joku lehti olisi "täynnä" suomalaisia koteja. Avotakkakin tarjoaa nykyään mielestäni "liian" paljon juttuja muiden maiden kodeista. Mutta tästäkin aiheesta voisi vaikka kuinka kauan jaaritella, hih. Mukavaa lauantai-iltaa sinulle ja lehtielämyksiä mainoksista huolimatta.

   Poista
 9. Aikakauslehdistä en niin tiedä, mutta sanomalehdessä vieraillessamme meille ilmoitettiin, että alle kolmasosa tuloista tulee asiakkaiden maksuista. Loput mainoksista. Joten kertokaa ainakin kolmella lehden hinta, niin saatte mainoksettoman lehden. Oletteko valmiita maksamaan?

  Itsekin luen lehtiä kirjastossa, mutta samalla tiedostan, että jos meitä kirjastolukijoita olisi enemmän, ei lehtiä julkaistaisi ollenkaan. Kirjastojen tilausmaksuilla lehtiä ei nimittäin kyllä kustanneta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi :) Varmasti ihan totta ja niin kuin edellisessä kommentissa totesin, niin lehdet kuin kuluttajatkin tarvitsee mainoksia. Lasken itseni lehtien suurkuluttajaksi joka on nyt alkanut himmailemaan tilausten ja ostojen kanssa. En kaipaa täysin mainoksetonta lehteä tai edes vähämainoksista lehteä vaan parempaa luettavuutta :) Leppoisaa lauantaita sinulle :)

   Poista
 10. Ärsyttää tosi paljon. Plazaa en ole selaillut usein, mutta vuosia sitten peruin Gloriankin juuri mainosten takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Alegni :) Niin tekee, mä taisin tän Plazan kanssa herätä horroksesta ;) Selasin samantien uusimman Dekon ja Koti & Keittiön, ja vaikka siellä oli paljon mainoksia niin oli paljon fiksummin sinne juttujen väliin upotettu kuin Plazassa.

   Poista
 11. Kyseinen lehti jäi just eilen ostamatta. En nähnyt siinä toimituksellista sisältöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Nina :) Niin olis saanut jäädä multakin, mutta kun ei jäänyt niin seurauksena oli sitten ..............kauheat mielialan vaihtelut :D)

   Poista
 12. Nimenomaan ärsyttää, kun yli puolet lehden sivuista on täynnä mainoksia. Olen perunut sisustuslehtien tilauksia ja syy liikaa mainoksia. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tepa :) Samasta syystä olen minäkin perunut tilauksia ja nyt täytyy vaan olla lehtihyllyllä entistä tarkempi, ettei tarvii kotona vetää melkein tyhjästä pultteja :D

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails