keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sitruuna - Rosmariini pikkuleivät/ Sitron - och rosmarinkakor

Eilen pääsi kokeiluun uusimman BAKA lehden (NR 4 2012) resepti. Sitruunan ja rosmariinin yhdistelmä kuulosti pikkuleivissä raikkaalta. Ja olihan se varsin hyvä syy ostaa tuore rosmariini keittiöön tuoksuteltavaksi. Taikina on aika pehmeää ja tankojen taiteilussa tarvitaankin apuna vähän reilummin vehnäjauhoja. Se onkin se suurin vaiva näissä pikkuleivissä. Lopputuloksena on ihanan tuoksuvat ja mureat pikkuleivät.
 
 
 
 
Heidi

8 kommenttia:

  1. Oih, kuulostaa ihanalta; rakastan molempia sitruunaa, sekä rosmariinia! Jos tekisin noita saisinkohan syödä ne yksin tai sitten en vaan kerro perheelle keksien sisältöä, ovat niin epäluulosia :) Tuunattu pikkuleipä purkki on ihana myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maija, samat lempparit :) Meillä tytöt oli aika epäluuloisia, mutta hyvin näyttää maistuvan :) Lasipurkki on kirppislöytöjä ja toivoisin, että jos vielä jossain tuollaisiin törmäisin :)

      Poista
  2. Pitääkin kokeilla! Ja juuri varasin itselleni illaksi lehtikaupoilla käymiseen :) Pitääkin tuo teidän kotijuttu heti lukea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkulis Emilia :) Rakastan rosmariinia ja sitruunaa, saattakin olla, että ensikerralla täytyy maustaa taikinaa vähän reippaammin. Näin ekalla kerralla pitäydyin ohjeessa vaikka tiukkaa tekikin :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Merja, aurinkoista aamua sinulle :)

      Poista
  4. Oi mikä makuyhdistelmä, noita kyllä tekisi mieleni kokeilla! Kiva että laitoit reseptin :) Kuinkahan kauan mahtavat säilyä leipomisen jälkeen? Siis jos pystyy hillitsemään itsensä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tuuli :) Oikein hyvä yhdistelmä on, ainakin omaan makuuni just passeli :) Uskoisin niiden säilyvän kohtuullisen hyvin. Tosin meillä jo purkin pohja häämöttää :D Iloista viikonloppua sinulle!

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails