Suklaamousse torttu
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
VAAHDOTA huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
SEKOITA kananmuna ja vehnäjauhot sekaan hyvin vatkaten.
PAINELE taikina piirasvuoan (tai irtopohjavuoan halk. 26 cm )
pohjalle ja reunoille.
PAISTA 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.
♥♥♥♥♥
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata
1 keltuainen
1 rkl kaakaojauhetta esim. O'boy
espressojauhetta maun mukaan
3 liivatetta
LAITA liivatteet kylmään veteen ja toimi pakkauksen ohjeen mukaan.
SULATA suklaa ja anna jäähtyä.
VISPAA kerma löysäksi vaahdoksi,
lisää sula suklaa, keltuainen, kaakao- ja espressojauhe.
LISÄÄ liivate hyvin sekoittaen.
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle
ja anna jähmettyä.
Piirakan voi tehdä hyvin tarjoilua edeltävänä päivänä :)
♥
Heidi