maanantai 28. toukokuuta 2012

Äidin reseptillä

 tulee ehdottomasti parhaat makeat piirakat. Täytteitä vaihtelemalla piirakasta tulee aina uuden makuinen. Pohjaan saa vaihtelua vaihtelemalla jauhoja, välillä tummempaa, välillä vaaleampaa tai sitten  osan jauhoista voi korvata vaikka leseillä. Tässä kuitenkin perusohje piirakkaan jota muokkaamalla saat  löydät oman suosikkisi.


Pohjataikina:

100g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4-5 dl mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, raparperia.....
(mitä haluatkin käyttää)
1 tölkki kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota vuoka.  Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Ripota marjat taikinan päälle. Sekoita kermaviili muna ja sokeri keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Kesän helpoimpia ja maistuvimpia piirakkaohjeita, kannattaa kokeilla.  Mä menen nyt keittämään kahvit ja kaivan jämät jääkaapista. Mun mielestä raparperipiirakka on ihan parasta kylmänä, nam :)

keittiöpyyhe/liina  Design West

Iloista alkanutta viikkoa!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails