torstai 15. maaliskuuta 2012

Back to basics - Ihan parhaat kauralastut

 Kun yhden hyvän reseptin hukkaa voi se johtaa monen vuoden etsintöihin. Näin kävi kauralastujen kohdalla. En uskalla edes arvata kuinka montaa reseptiä olen kokeillut ja useampaa vielä moneen kertaan etsiessäni sitä yhtä ainoaa oikeaa. Nyt se on löytynyt, kirjaimellisesti  resepti käveli kotiin. Vanhin tytär oli kokkikerhossa tehnyt näitä ja toi mukanaan muutaman maistiaisen sekä reseptin. Ihanan rapsakat ja hieman karkkimaisten lastujen ohjeen haluan jakaa nyt teidän kanssanne.

Kauralastut

n. 25 kpl

75g margariinia
2 dl elovena kaurahiutaleita
11/2 sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata margariini ja kaada se kulhossa olevien kaurahiutaleiden päälle ja sekoita.
2. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja jauho-leivinjauheseos.
Nosta taikinasta teelusikalla nokareita leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Lastut leviävät reilusti paistaessa, joten jätä tilaa.
Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä hetki, nosta paistinlastalla kaulimen päälle ja taivuta lastuiksi (tämä siis jos haluat kaarevia lastuja)


Mä meen nyt hoivaamaan meidän pienitä potilasta jolta poistettiin eilen kita- ja nielurisat.
Sinulle toivotan leppoisaa torstai-iltaa.

Heidi


13 kommenttia:

  1. Kyllä tulee vesi kielelle näistä kuvista.. :) Kauralastut on parhaita! Kiva kun jaoit ohjeen.

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista lapsellesi.
    Varmasti makoisia kauralastuja!

    VastaaPoista
  3. NAM..arvaa iskikö kauralastu himo...no tietenkin :) pikku rinsessalle paljon parantavia voimia ♥♥

    VastaaPoista
  4. Nämä on mun ikisuosikkeja! :) Empä ole vuosiin tehnyt, mutta nyt... olisi kenties aika näistä kuvista innostuneena. Kiitti reseptin vinkkauksesta!

    VastaaPoista
  5. Apua minkä teit! Heti kun tämän ohjeen luin niin ilmoitin miehelle että nyt tehdään kauralastuja :D pomppasin saman tien keittiöön ja nyt tässä syödään lastuja iltateen kanssa, ai että on hyviä. Kiitos siis vinkistä, nyt on sormenpäät voissa ;)

    VastaaPoista
  6. Oi näyttää herkullisilta!!!
    Paranemisia pienelle potilaalle..

    VastaaPoista
  7. Oi, pitääpä testata tämä resepti viimeistään ensi viikolla, kun lastenvaatekutsuja emännöin! Mniulla on ollut nyt joku "outo" resepti, mikä ei ole myöskään omalta tuntunut. Jos tämä olisi se oikea! :)

    VastaaPoista
  8. Mmm... melkein jo haistoin sen tuoksun mikä näistä tulee... :) Ihanan näköisiä, täytyy kokeilla! Kiitos ohjeesta. Kauniita kuvia täällä blogissasi.

    VastaaPoista
  9. Ihana Blogi! Ihania kuvia! Ihana kevään valo!

    Saija

    VastaaPoista
  10. Kauralastuissa on sekin kummallisuus, ettei niitä voi tehdä montaa satsia kerralla. En ainakaan ole onnistunut tekemään esim. kaksinkertaista annosta ilman, että lastujen koostumus olisi muuttunut. Lastuista tulee herkästi sellaisia märkiä ja tahmeita, ei ollenkaan oikeanlaisia rapeita. Mikä lie syynä.

    VastaaPoista
  11. Reseptissä mainittu "11/2 sokeria" tarkoittane 1½ dl?

    VastaaPoista
  12. Ensimmäiset kaurakeksit, jotka jäivät kiinni sekä leivinpaperiin että tarttumattomaan keksipeltiin???

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails