maanantai 31. lokakuuta 2011

Katkarapu-mätipiirakka

Tässä tämä viime torstain toinen leipomus. Tämän merellisen herkun voi tarjota kesähelteellä tai miksei vaikka jouluna kun kaipaa vaihtelua kalapöytään. Ja tuleehan tässä omegatkin paljon mukavammassa muodossa :)



Paista pohja
Vuoka halk.26 cm
1 pkt ruistaikinaa (Sunnuntai)
Sulata taikina
Vuoraa vuoka kokonaisella leivinpaperiarkilla
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
Tue reunat sisäpuolelta foliosta tehdyllä renkaalla


Paista 200:ssa noin 10-15 minuuttia


Täytä
3 purkkia creme fraichea
100 g lohen mätiä
n. 350 g katkarapuja
4 liivatelehteä
Tilliä maun mukaan
Pieni punasipuli


Sulata, valuta ja hienonna katkaravut. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Täytteen sekoittamisessa ei juuri kauempaa mene. Laita creme fraichet kulhoon, sekoita joukkoon mäti, pieneksi pilkotut katkaravut, tilliä maun mukaan sekä pieneksi pilkottu punasipuli. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata kattilassa pienessä tilkassa vettä tai sitruunamehua. Lisää ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää suolaa jos haluat, mutta usein katkaravut ja mäti on jo itsestään riittävän suolaisia. Anna hyytyä mieluiten yön yli.


Koristele
n. 150 g katkarapuja
150 g kylmäsavulohta
Tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
Sitruunaa ohuiksi leikattuina siivuina
Tilliä


Maistuvaa viikon alkua!


Heidi

9 kommenttia:

  1. onpa herkun näköistä
    tästä minä tykkään,löytyisköhän tätä joulu pöydästä? :)

    VastaaPoista
  2. Ingelilla - Eipä koskaan tiedä, pistetäänkö tilaukseen ? :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköinen piirakka, kaikki herkkuaineet samassa :) Sinulla on oikein mukava blogi, olen jo jonkin aikaa lukenut.

    VastaaPoista
  4. Maija - Hauska kuulla ja toivottavasti viihdyt seurassa jatkossakin :) Piirakasta tuli kyllä kivan raikas :)

    VastaaPoista
  5. Tässähän tulee nälkä.. En kyllä tiedä, saako täältäpäin mätiä kaupasta, mutta varmaan ohjetta voisi vähän soveltaa.

    VastaaPoista
  6. Todella herkullisen näköinen viipale. Lohiviipale & kurkkukoristelu saisi minut valitsemaan tuon, jos eteen tulisi esim jossain kahvilan vitriinissä. Ja kyllä, voisin hyvinkin nähdä itseni syömässä tälläistä lämpimänä kesäpäivänä ohessa lasillinen kylmää kuivaa valkoviiniä. :)

    VastaaPoista
  7. Nipsux - Aina voi soveltaa, mädin tilalle vaikka sitten sitä lohta :)

    Anne - Oikein vesi herahti kielelle kun luin tuon kylmää, kuivaa valkoviiniä:D) Voikun nyt sais lasillisen sen lämpimän päivän kera :)

    VastaaPoista
  8. Voi mitä herkkua, täytyy kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  9. Todella herkullisen näköistä!
    Eipä olekaan tullut, mieleen, että hyydyketortun voi tehdä suolaisenakin :D

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails