tiistai 23. elokuuta 2011

Let's leipomaan - sienipiirakka


 
Tämä piirakka maistuu mielestäni parhaimmalta huoneenlämpöisenä raikkaan salaatin kanssa.  Durum vehnäjauhojen tilalla voi hyvin käyttää tavallisiakin jauhoja mutta itse suosin durumia, koska se tekee piirakkapohjasta mukavan murean.

Pohja:

150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl durum vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
1,5 dl juustoraastetta
3 rkl maitoa tai kermaa

Sekoita keskenään pehmeä margariini tai voi ja sekoita kuivat aineet sekä juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä sekoita siihen vielä vajaa 1/2 dl jauhoja. Painele taikina piiras - tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 - 26 cm). Anna jähmettyä kylmässä n. 30 minuuttia. Paista sitten pohjaa noin 15 minuuttia 200: ssa asteessa.



Täyte:

Täyte tuli tehtyä vähän mutu tuntumalla, mutta ainakin
 sieniä reilusti :)
3 hienonnettua sipulia
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia (reilusti)
3 munaa
2-3 dl kermaa
2 dl juustoraastetta

Kuullota sienet ja sipuli kevyesti. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Tuoretta timjamia reilusti. Täytä piiraspohja sieni - sipulitäytteellä. Vispaa kanamunat kevyesti rikki, lisää kerma ja juustoraaste. Jos haluat, voit tähän vielä lisätä timjamia. Kaada sieni - sipulitäytteen päälle. Paista 200:ssa asteessa noin 40 minuuttia.


Iloa alkaneeseen viikkoon!
Heidi

8 kommenttia:

  1. oi, mitä herkkua! kuvat ei yhtään auta tätä piirakan himoa :D

    myös rakuunaa kannattaa kokeilla sienien kanssa, sopii hyvin!

    VastaaPoista
  2. La Petite Princesse - Rakuuna on kyllä kanssa ihana yrtti! Sitä tuleekin käytettyä ihan liian vähän siihen nähden, että pihalla kasvaa kauhea puska :)

    VastaaPoista
  3. Hmmm... Sieniä, hmmm... ;P
    Pohja kuulostaa hyvälle, täytyypä vaikka tonnikalapiirakkaa taikka kasvispiirakka kokeilla siihen!

    VastaaPoista
  4. Mulla on suuri vimma päästä mökille sienestämään. Mutta perjantaina pääsen. Tämä ohje vaikuttaa tosi kivalta, täytyypä kokeilla. ja kuvat niin kauniita...

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Toi on kyllä pakko kokeilla, tykkään niin paljon kanttarelleista ja muistakin sienistä :)!

    VastaaPoista
  6. Tämän piirakan täytyy olla hyvää! Rakastan kanttarellia :) Pitää ehdottomasti kokeilla,kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  7. Kanttarellit ovat minun herkkua ja ainoa sieni, jonka tunnistan varmasti luonnossa :) Tämä piirakka taitaa kuulua meidän viikonlopun ruokalistalle.

    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Senni - :) Tähän pohjaan käy mikä tahansa suolainen piirakka ;)

    Nonna - Oikein hyvää sienestysonnea! Tää piirakka on nopsa pyöräyttää. Ja tosiaan hiukan lämpimänä maistuu paremmalle :)

    mimma86 - Sienet on hyviä, tykkään kanssa ihan hirveästi. Niitä onkin ollu nyt joka kastikkeessa, lihapullissa ja seuraavaksi taidan sujauttaa lasagneen :)

    Milky - Oleppa hyvä, toivottovasti maistuu :)

    Merja K - Huonosti tunnistan minäkin sieniä, suppilovahvero ja musta torvisieni erottuu vielä mutta sitten olenkin niin epävarma lopuista, että saavat jäädä metsään :) Hauskaa viikon jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails