torstai 2. joulukuuta 2010

Tikkuomenat







Tässä ihana talviherkku josta saa suun makeaksi ja samalla vähän vitamiineja. Tikkujen sijaan halusin käyttää pitkiä kanelitankoja, niistä kun tulee niin ihana tuoksu.
Hiukan vaatii kärsivällisyyttä, että jaksaa odottaa seoksen karamellisoitumista : )

4-6 kaunista pientä omenaa
1 dl vettä
2,5 dl sokeria
0,5 dl etikkaa
puutikkuja

Koristeluun mantelirouhetta, kookoshiutaleita tai raesokeria.
  1. Kuumenna vesi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita silloin tällöin. Lisää etikka ja keitä seosta kunnes se karamellisoituu.
  2. Pese ja hankaa omenat kuiviksi. Pistele tikut omenien läpi.
  3. Kasta puutikku seokseen. Jos se kovettuu, on se kuorrutusvalmista.
  4. Kääntele tikkuomenat yksitellen kuumassa karamelliseoksessa.
  5. Pyörittele omenoita mantelirouheessa tai sokerissa ennen kuin ne hyytyvät ja anna jäähtyä leivinpaperilla.
( ohje löytyy Toivekoti & puutarha lehdestä nro 10)

Joulun tuoksuista torstai-iltaa sinulle!

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails