torstai 2. joulukuuta 2010

Tikkuomenat







Tässä ihana talviherkku josta saa suun makeaksi ja samalla vähän vitamiineja. Tikkujen sijaan halusin käyttää pitkiä kanelitankoja, niistä kun tulee niin ihana tuoksu.
Hiukan vaatii kärsivällisyyttä, että jaksaa odottaa seoksen karamellisoitumista : )

4-6 kaunista pientä omenaa
1 dl vettä
2,5 dl sokeria
0,5 dl etikkaa
puutikkuja

Koristeluun mantelirouhetta, kookoshiutaleita tai raesokeria.
  1. Kuumenna vesi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita silloin tällöin. Lisää etikka ja keitä seosta kunnes se karamellisoituu.
  2. Pese ja hankaa omenat kuiviksi. Pistele tikut omenien läpi.
  3. Kasta puutikku seokseen. Jos se kovettuu, on se kuorrutusvalmista.
  4. Kääntele tikkuomenat yksitellen kuumassa karamelliseoksessa.
  5. Pyörittele omenoita mantelirouheessa tai sokerissa ennen kuin ne hyytyvät ja anna jäähtyä leivinpaperilla.
( ohje löytyy Toivekoti & puutarha lehdestä nro 10)

Joulun tuoksuista torstai-iltaa sinulle!

Heidi

17 kommenttia:

  1. Voi findus, noita ihania kanelitankoja.
    Meillä on vaan pikkiriikkisiä vieläki pikkiriikkisemmissä kuusissa ;)

    Kiitos kun jaoit herkullisen oloisen ohjeen,
    omppuja löytyykin kaapista paaaljon ja viikonloppu tuloillaan, nam.

    Huomenna anoppi päästää minut jouluostoksille ja vahtii pikkuväkeä, niin joskos eksyisin jo kanelitankojen pariin.

    Jouluisia kuvia, niin jouluisia!

    VastaaPoista
  2. Oi miten herkullisen näköisiä omenoita, niin kauniita, raaskisiko noita edes syödä :)

    VastaaPoista
  3. NAMI !!! Mistä oot löytäny noin pitkiä kanelitankoja?

    VastaaPoista
  4. Onnenkyynel - Oikein mukavaa jouluostos reissua :) Jos jostain löydät pitkiä kanelitankoja niin laitathan tiedon kiertoon :)

    ANNAO - Raaskii, raaskii :) Enää ei ole kuin pari jäljellä :D

    Riitta - Suoraan sanottuna en enään muista. Ovat olleet mulla jo pitkän ajan. Oikein harmittaa kun kaupoissa näkyy nykyään vain niitä pikkuruisia pätkiä. Mutta jos jostain sattuisi löytymään, niin jaan sen tiedön täälläkin :)

    Kati - Kokeile ihmeessä :)

    VastaaPoista
  5. Apua, voi ihanuus. Tästä tulee mieleen joku amerikkalainen elokuva... ja sellainen karkkiomppukioski talvipakkasella.
    Ehdottamasti kokeiltava näitä! Kiitoksia ohjeesta!!

    VastaaPoista
  6. Ai, mä haluaisin sun lapseksi:) Miten ihmeessä noita ihanuuksia syntyy koko ajan! Olet ihan ehtymätön. Ja ihana kun postaat näin usein!!!!

    VastaaPoista
  7. Oi, miten hienoja! Tänä jouluna kyllä teen noita, ehkä jo ens viikonloppuna!

    VastaaPoista
  8. Onpas ihanan näköisiä omenoita, ihan vesi kielelle herahtaa:)
    -Hanne-

    VastaaPoista
  9. Löytyipä täältä viehättävä blogi, jonne eksyin ensi kertaa. Mutta tulen toistekin!

    VastaaPoista
  10. Mäkin heti kattelin, että mistä noita kanelitankoja... Suomesta löytää muutenkin huonosti esim. vaniljatankoja ja ovat hirmu kalliita, yksittäispakattuna muoviin...

    VastaaPoista
  11. Aaaa, tikkuomenat on ihania, niitä keskiaika markkinoilla aina syön, olis kiva kokeilla itsekkin! :)

    VastaaPoista
  12. Vitsi miten kauniita! Näitä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  13. Anne - Kiva jos ohjeesta on iloa :)

    Taikku - Kiitos :)

    Selma - Hyväksytäänkö blogiadoptio :)) Kiitos itsellesi kun jaksat kommentoida!

    LAura - Suosittelen, ja jos ei ihan niin makeaa halua niin kannattaa vaihtaa sokerit vaikka pähkinöihin :)

    Niina - KAunis kiitos ja tervetuloa ♥

    Tiina - Totta turiset, seuraavan kerran kun noihin johonkin törmään niin kannan kotiin säkillisen :)

    Emilia - Hahaa :D

    MAija - Kokeile ihmeessä, ei ole hankalia :)

    Heidi - Kiitos, rohkeesti vaan testaamaan!

    VastaaPoista
  14. Aivan mahtavat omenat ja mitkä kuvat! Todella kaunista.

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails