keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Mansikka-suklaamarengit

Hei  ja oikein ihanaa keskiviikkoiltaa!
Kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen. Pipojen tehtailu jatkuu ja neliöt on siirretty jäähylle määräämättömäksi ajaksi.....
Nyt seuraa epätasalaatuinen kuvasarja aiheesta mansikka-suklaamarengit.

Näihin tarvitset :

250 g mansikkatomusokeria
250 g tomusokeria
5 valkuaista
n. 2 rkl sitruunan mehua
n.50 g tummaa suklaata


Sekoita kaikki kulhossa.
 Siirrä vesihauteen päälle ja vispaa kunnes seos on kuumaa ei kuitenkaan kiehuvaa.
Siirrä sen jälkeen pois vesihauteen päältä ja vispaa kunnes seos on jäähtynyt.


Sulata suklaa mikrossa ja sekoita varovasti massaan.
Nostele lusikalla kekoja pellille.
Paista ensin 150:ssä asteessa 10 minuuttia ja sen jälkeen 100:ssa tunnin.


Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt vanhasta Plaza lehdestä ja siinä käytettiin ainoastaan tavallista tomusokeria.  Vesihauteessa vispailua ei kannata säikähtää, siinä tulee ainoastaan lämmin :)

Niin ja loppuun vielä, näistä tulee 10 isoa marenkia.....




13 kommenttia:

  1. Näyttävät herkullisilta!

    Ihanaa loppuviikkoa perheellenne!

    VastaaPoista
  2. Joka kerta, kun vierailen blogissasi, mieleeni tulee suklaamarenki. Juuri tuollainen jättisuuri suklainen ja aina haaveilen, että pitäisi tehdä itsekin. :) Ihania nuokin.

    VastaaPoista
  3. nam..nam onpa herkullisen näköisiä..oiskohan niitä vielä huomenna? :)

    VastaaPoista
  4. Nam! Marerenkeja ei ole tullut tehtyäkään aikoihin. Lauantaina olis pikku-neidin synttärit eli hyvä tarjoiluvaihtoehto.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, viimein marenginteko-ohje!! Siis juuri joku tavislaadusta poikkeava. Ihan ykköslempiherkkuja :-9 Yämä ohje menee testiin pojan huomisiin synttärikarkeloihin.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä marenkeja. Pitäisköhän kokeilla pojan synttäreille?

    VastaaPoista
  7. Ihastuttavan värisiä marenkeja!
    Mukavaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
  8. Ihania marenkeja, täytyy kokeilla heti viikonloppuna...
    Onko tuo sitruunamehu oleellinen ainesosa, mahtaisiko onnistua ilman, jos ei satu olemaan sitruunoita kotona?

    VastaaPoista
  9. Hei ja hurjan sateista perjantaipäivää :)
    Kiitos kaikista kommenteista! Isoista konditorioissa ja leipomoissa näkyvistä suurista suklaamarengeista se minäkin aina haaveilen :) Ja tämä ohje on kyllä lähimpänä niitä mitä olen koskaan löytänyt. Alkuperäisessä ohjeessa on tosiaan koko määrä normi tomusokeria ja sillä varmaan ollaankin jo aivan samanlaisessa lopputuloksessa.

    Lauralle sanoisin, että monessa marenkiohjeessa käytetään tilkkaa etikkaa, mutta sitä en osaa sanoa kuinka se käyttäytyy vesihauteessa. En voi muuta kuin kannustaa kokeilemaan ja kertomaan kokemuksista :)

    Ihanaa viikonloppua kaikille!

    VastaaPoista
  10. Näyttää törkeän hyvältä!! Pakko kokeilla =o)

    VastaaPoista
  11. Voih, kuinka herkullisen näköisiä! Täytyy kokeilla piakkoin. :D

    VastaaPoista
  12. kiitos ihanasta ohjeesta!nämä olivat yllättävän helppoja tehdä ja näyttäviä tarjottavia.Meillä täällä ei ole mitään kommervenkki tuotteita kuten rahkoja,puolivalmisteita eikä juustoja,eikä näin ollen voi tehda aika monia eurooppa-herkkujakaan,mutta tämä kävi ihan leivoksesta.Ja miten kauniita kuvia tässä blogissa muutenkin!

    VastaaPoista
  13. Näitä on nyt tehty, kiitos ohjeesta!

    Tehdään varmasti uudelleen neidin 3v synttäreille :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails