keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Raperperista

Hei taas kaikille pitkästä aikaa! Ihan uskomatonta, että on jo kesäkuu. Niin se aika kuluu kun säntäilee, ryntäilee, koittaa opetella uusia asioita, tarttua uusiin haasteisiin ja pyllistelee pihalla valmiina taistoon rikkaruohoja vastaan.
Ihanaa kun olette jaksaneet täällä käydä kurkkimassa ja kommentoida :) Ja uusia lukijoitakin on tullut joukkoon mukaan! Tervetuloa :)

Höpöt (tyttäret) heitti mulle leipomishaasteen jossa pitäisi olla raparperia. Se ei saisi olla kakku eikä piirakka vaan mieluummin kumpaakin. Pienen tuumailun jälkeen päädyin tällaiseen keikautettavaan versioon :)

RAPARPERIKAKKU

Leikkaa pieneen irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperia.
Voitele ja jauhota vuoka.

Puutarhasta nippu raparperia.

Pese ja leikkaa  pieniksi paloiksi.

Lisää maun mukaan sokeria. Kaada raparperit vuoan pohjalle.
Sekoita 2 dl:n kermaviiliä 1tl vaniliinisokeria, 2 rkl sokeria
ja 2 kananmunaa. Kaada raparperien päälle.


Sitten taikinan tekoon :)

2 kananmunaa ja 2 dl sokeria vatkataan kuohkeaksi.
Joukkoon lisätään 1 1/4 dl maitoa
ja 50 g sulatettua ja jäähdytettyä voita.
Sekoita 3 dl jauhoja, 1 1/2 tl leivinjauhetta ja 11/2 vaniliinisokeria.
Lisää jauhot varovasti käännellen taikinaan.


Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35-45 minuuttia.


Anna hetken aikaa jäähtyä ja kumoa tarjoiluastialle.
Jäähdytä.


Keitä kuppi kahvia tai kaksi......


Ja anna itsellesi lupa nauttia !


Oikein hyvää oli ja kaikki meni :D

Ihania, maistuvia kesäkuun päiviä sinulle!

14 kommenttia:

  1. Oih, pitäisiköhän tuota testata... Herkulta näyttää... :)

    VastaaPoista
  2. Pitää leipoa ehdottomasti tuota, nyt alko niin paljon tekemään mieli raparperi piirakkaa..nam:) Kiisseliä olen tehnyt mutta piirakka en vielä, ehkä vielä tänään.. mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kannattaisko osallistua tällä leivontafoorumin haasteeseen... näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. :P Näyttää superhyvältä!!! Tätä olisi melkein pakko leipoa ja tarjota huomisille aamukahvivieraille. Kuvat kauniita!! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kivasta ohjeesta! Tätä voisin kokeilla. Kuoritko raparperit vai ihan kuorineen vaan paloittelit?

    VastaaPoista
  6. Tätä herkkua täytyy kokeilla. Nyt on raparperipensaat tyhjinä, mutta uusia pukkaa kokoa ajan :)

    VastaaPoista
  7. Hyvännäköinen ja varmasti maistuu herkulta! Taidanpa lähteä kahvinkeittoon tästä... Ihania kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
  8. Ihana ohje! Tätä on pakko kokeilla heti, kun omat raparperit ovat kasvaneet isommiksi.

    VastaaPoista
  9. Kuullostaapa ja näyttääpä hyvältä!

    VastaaPoista
  10. Voi ei, taas yksi ihana, pakko kokeilla, raparperikakku!!!

    VastaaPoista
  11. Ihanan kuuloinen resepti, täytyy napata talteen :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails