sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesämielellä, vesi kielellä

Aivan ensimmäiseksi kauniit kiitokset jokaiselle kommentin jättäneelle, uusille lukijoille ja tänne kurkkiville :)
Aivan ihana kesä tulla tupsahti tänne parissa päivässä. Parin kunnon ukkosen ja vesisateen jälkeen luonnon ympäröi kaunis vihreys.
Ollaankin suunnilleen siirrytty suoraan toppahousuista shortseihin ja villapaidoista toppeihin :)
Mutta, ennen kaikkea ollaan syöty ulkona. Aamulla, päivällä ja illalla.
Tässä yksi kestosuosikeista. Grilliruuan kanssa tarjotaan uunissa paahdettuja juureksia.
Mitä milloinkin kaapista löytyy. Tässä on perunaa, porkkanaa, lanttua ja punajuurta.
Loraus oliiviöjyä, hippunen rosmariinia, sormisuolaa, rouhittua mustapippuria ja reilusti timjamia.


Jälkiruokaosastolta löytyi mm. mustikkapiirakka jonka tein tällä kertaa kondensoidulla maidolla.
Hyvää ja helppoa :) Uunissa tapahtuu myös taikatemppu joka yllättää leipurin.....
Mustikat ja kondensoitu maito vaihtaa paiston aikana paikkaa.


Piirakkapohja

150 g voita kuutioina
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen

Täyte
n. 3-4 dl mustikoita
3-4 tl perunajauhoja
purkki kondensoitua maitoa
2 kananmunaa

Nypi voi, tomusokeri ja vehnäjauhot muruiseksi.
Lisää joukkoon keltuainen ja hiero taikina nopeasti tasaiseksi.
Kiedo taikina tuorekelmuun ja anna levätä viileässä vähintään tunti.

Painele piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan.
(laiskiainen, kuten minä ;) vuoraa irtopohjavuoan kokonaan leivinpaperilla)
Laita perunajauhoissa pyöritellyt mustikat pohjalle.
Sekoita kananmunat kondensoituun maitoon ja kaada päälle.
Paista 200 asteessa 30- 35 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää hyytyneeltä.

Tarjoile kermavaahdon tai ranskankerman kera.

************
Lopuksi vielä pienen pieni kurkistus vaatteiden kierrätykseen johon liittyy myös yksi maalausprojekti.



Aurinkoista sunnuntaita SINULLE!





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails