lauantai 3. huhtikuuta 2010

Ranskalainen suklaatorttu

Rrrrrrakastan suklaata ja oikein hädän hetkellä on saatava jotain suklaista
ja mieluiten kohtalaisen äkkiä.Hätä ei ole maailman mittakaavassa suuren suuri,
mutta kun suklaaholistin hammasta kolottaa niin minkäs teet.
 No, suklaakakun tietenkin.
Tätä reseptiä kokeilin ensimmäistä kertaa ja haluan jakaa sen teidän kanssanne.
 Ja uskokaa tai älkää, tätä maistetaan vasta iltapäivällä.
Siihen asti tyydyn kakun nuuhkimiseen. Siitä kun leijailee ihanan suklainen tuoksu :)


Ohje on Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja

Ranskalainen suklaatorttu

Tarvitaan:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
150 g tummaa suklaata
4 munaa jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1-2 rkl voita



Sulata suklaa. Murenna se palasiksi syvälle lautaselle ja nosta pienen kattilan päälle,
 jossa on kiehuvaa vettä. Suklaa sulaa näin helposti (itse sulatin suklaan mikrossa).
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen.
 Pane valkuaiset kulhoon. Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ja sekoita hyvin.
 Lisää vehnäjauhot.
Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti puolet taikinaan
 ja loput vielä varovaisemmin. Taikinan ei tarvitse olla tasaista.
Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotetuun irtopohjaiseen 1,5 litran vuokaan
 (tässä oikaisin ja vuorasin koko vuoan leivinpaperilla). Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.
 Tämä kakku ei saa paistua läpikypsäksi. Kun kokeilee tikulla, se saa olla keskeltä kostea.
Anna kakun jäähtyä. Sen voi antaa olla hetken ylösalaisin jäähtymisen aikana,
sillä se laskee helposti vähän keskeltä.
Koristele kakku sulatetulla suklaalla johon on lisätty voinokare.
Se estää kuorrutusta halkeamasta leikatessa. Anna kuorrutuksen hyytyä.




Mukavaa pyhien jatkoa :)

18 kommenttia:

  1. Nami! ♥ Mä haluan tulla syömään teille tota :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämän kakun maistamista kannattaakin odottaa, sillä se on erinomaista! Itselläni on sama keittokirja ja tätä kakkua on leivottu monesti. Terv. Anna

    VastaaPoista
  3. Pitää kokeilla ehdottomasti, olet laittanut kakun kauniisti tarjolle:) Kiitos ohjeesta. Pyhien jatkoja sinulle!

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis kakku! Ja makukin varmasti erinomanen!!

    VastaaPoista
  5. Herkullisen ja kauniin näköinen kakku! Anna Bergenströmin ohjeet ovat herkullisia.
    Hyvää lankalauantaita :)
    -Marie

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis! Resepti kuullostaa herkulliselta, otan talteen vastaisuuden varalle - kiitos!

    VastaaPoista
  7. Onpas kaunis kakku ja resepti kuulostaa juuri tämmöselle sokerihiirelle sopivalta..
    Nyt on "tuhottavana" appelsiinijuustokakku, mutta pojan synttärit jo lähestyy eli tämä voisi olla yksi tarjottavista :)

    VastaaPoista
  8. Nam mikä kakku ja niin valloittavan kaunis:-))

    VastaaPoista
  9. Ihanan näköinen kakku ja ihanasti pakattu!!

    VastaaPoista
  10. Täällä ilmoittautuu toinen holisti :)

    Kiitos ohjeesta. Jospa saisin aikaiseksi kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Onpa herkullisen kuulloinen&näköinen:)
    Onneksi(?)meillä pitää tässä kuussa leipoa kakku joka viikonloppu synttärisankareille,ei ole ohjeista nyt pulaa:)
    Tänään leivottiin vähän erilaista Sacher-kakkua,nimittäin jogurtti-Sacheria! Ainakin tehdessä maistui hyvältä,huomenna sitten herkutellaan:)

    VastaaPoista
  12. Vau, mikä suklainen pesä! Iloista pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Kuulostaa hyvältä. Kauniisti koristelukin.

    VastaaPoista
  14. Nam, minkä näköinen suklaapommi! Mulla on yksi Bergenströmin kirja ja ohjeet ovat aivan ihania!
    Mukavaa maanantaita! :)

    VastaaPoista
  15. Sulla on kyllä ihania leivonta ohjeita täällä! En malta odottaa että pääsen näitä testailemaan.. :P

    VastaaPoista
  16. Kiitos paljon tästä ohjeesta. Tein viime viikolla ja erittäin herkullista tuli :) Kuorrutteen ohjetta sovelsin hieman lisäten joukkoon kermaa, jolloin kuorrutuskin leikkautui sulavasti.

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails