lauantai 3. huhtikuuta 2010

Ranskalainen suklaatorttu

Rrrrrrakastan suklaata ja oikein hädän hetkellä on saatava jotain suklaista
ja mieluiten kohtalaisen äkkiä.Hätä ei ole maailman mittakaavassa suuren suuri,
mutta kun suklaaholistin hammasta kolottaa niin minkäs teet.
 No, suklaakakun tietenkin.
Tätä reseptiä kokeilin ensimmäistä kertaa ja haluan jakaa sen teidän kanssanne.
 Ja uskokaa tai älkää, tätä maistetaan vasta iltapäivällä.
Siihen asti tyydyn kakun nuuhkimiseen. Siitä kun leijailee ihanan suklainen tuoksu :)


Ohje on Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja

Ranskalainen suklaatorttu

Tarvitaan:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
150 g tummaa suklaata
4 munaa jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1-2 rkl voita



Sulata suklaa. Murenna se palasiksi syvälle lautaselle ja nosta pienen kattilan päälle,
 jossa on kiehuvaa vettä. Suklaa sulaa näin helposti (itse sulatin suklaan mikrossa).
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen.
 Pane valkuaiset kulhoon. Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ja sekoita hyvin.
 Lisää vehnäjauhot.
Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti puolet taikinaan
 ja loput vielä varovaisemmin. Taikinan ei tarvitse olla tasaista.
Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotetuun irtopohjaiseen 1,5 litran vuokaan
 (tässä oikaisin ja vuorasin koko vuoan leivinpaperilla). Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.
 Tämä kakku ei saa paistua läpikypsäksi. Kun kokeilee tikulla, se saa olla keskeltä kostea.
Anna kakun jäähtyä. Sen voi antaa olla hetken ylösalaisin jäähtymisen aikana,
sillä se laskee helposti vähän keskeltä.
Koristele kakku sulatetulla suklaalla johon on lisätty voinokare.
Se estää kuorrutusta halkeamasta leikatessa. Anna kuorrutuksen hyytyä.




Mukavaa pyhien jatkoa :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails