sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Bree Van De Kampin mustikkamuffinit

Sain joululahjaksi Täydellisten naisten keittokirjan ja tämä ohje on siitä.
Myös minä kuten monet muutkin kanssasisaret, seuraan tiiviisti Wisteria Lanen juonenkäänteitä. Sarjoista tämä on kyllä yksi ehdottomista lemppareista :)
Kirjan saatesanat alkavat lauseella :"Sanotaan, että erilaisuus on elämän suola, mutta suolan lisäksi tarvitaan myös mausteita. Ne tekevät elämän kiintoisaksi ja vaihtelevaksi."

Silläkin uhalla, että elämästäni tulisi tylsää ja vähemmän mielenkiintoista jättäisin nimenomaan näistä muffineista mausteen pois.

Muskotti, hyvä paha mauste. Sellaisenaan nautittuna terveydelle haitallista. Laitoin murto-osan reseptin määrästä ja silti maku tunkee pahasti läpi. Sen sijaan appelsiini ja mustikka toimivat kivasti yhdessä.

Sen verran poikkesin ohjeesta, että laitoin muffinin keskelle dumlenapin.Ja sehän sieltä ensimmäisenä sitten hävisikin :)


Muffinin koostumus oli kostea, napakka ja täyttävä. Sellaisenaan tai pienillä lisukkeilla sopisi hyvin osaksi brunssia.
Tässä ohje:
MUSTIKKAMUFFINIT

120 g suolatonta voita
(itse käytin tavallista leivontamargariinia ja jätin suolan vastaavasti pois)
31/2 dl maitoa
3 isoa munaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
7 dl vehnäjauhoja
1 1/2 sokeria sekä jonkun verran muffinien pinnalle
1 rkl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/4 tl muskottia, mieluiten vastaraastettua
3 1/2 tuoreita tai pakastemustikoita
1. Pane ritilä keskitasolle ja lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Sekoita voi ja maito pienessä kasarissa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut puolittain, kaada seos kulhoon ja sekoita, kunnes voi on sulanut kokonaan. Vatkaa joukkoon munat ja appelsiinikuoriraaste ja jätä odottamaan.
3. Sekoita jauho, sokeri, leivinjauhe, suola ja muskotti kulhossa. Lisää marjat ja sekoita jauhoseoksen joukkoon. Kaada maitoseos kuivan jauhoseoksen päälle ja sekoita ainekset varovasti nostellen, kunnes valkoiset juovat katoavat. Taikina näyttää hieman kokkareiselta.
4. Annostele taikina muffinivuokiin siten, että se täyttää muotit lähes reunaa myöten. Ripottele muffinien pinnalle sokeria. Anna muffinien paistua parikymmentä minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea eikä hammastikkuun tartu taikinaa, kun sen työntää muffinin keskustaan.
5. Anna muffinien jäähtyä ritilällä kymmenen minuuttia. Ota ne pois vuoista ja anna niiden jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkuviikkoa kaikille!
ps. Uusia lukijoita on tullut hurjasti lisää. Haluan toivottaa teidät tervetulleiksi seuraani :)

12 kommenttia:

  1. Oijoi, mitä ihania herkkumuffinsseja, Dumlenapit ja kaikki! :D
    Mä leivoin eilen pullaa ja kaikki on jo syöty!
    Täykkärit on myös mun lemppareita, huomennahan se taas tulee!
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Voi miten herkullisen näköisiä ja kuuloisia!

    Ja ihana mehuhetki tuolla alla, kaikki niin kaunista, vau!

    Ja vielä perhosenkin olit bongannut, kaipa se kevät kohta tulee, vaikkei juuri nyt uskoisi...

    VastaaPoista
  3. Tiätkö, kun just pääsin selittämästä miehelle, että tekisi mieli leipoa muffineja. Sitten pohdein asiaa ja totesin, että kroppani ei nyt kyllä kaipaa enempää herkkuja.
    No mites kävi! Kun näin tekeleesi ja ohjeen, niin ajattelin heti, että hittot mistään kropasta! Mieli huutaa näitä!!!

    VastaaPoista
  4. Hei minä ajattelin juuri eilen mustikkamuffinsseja leipoa, mutta kaipasin jotain hyvää ohjetta, jotain erilaista kuin yleensä,ja tässä se nyt sitten on kiitos kun olit laittanut ohjeen ja nuo herkulliset kuvat wau! Huomenna pitää kokeilla:)

    VastaaPoista
  5. Pakko kokeilla! Taidan kyllä laittaa ensin siskon tekemään, se on enemmän jauhopeukalo kuin minä :)

    VastaaPoista
  6. Löysin tänne sattumalta ja liityin lukijaksi. Kiva blogi. Ja Breen muffineita täytyy kyllä kokeilla. Olen täysin koukussa Täydellisiin, mutta vasta kolmas tuotantokausi meneillään...

    VastaaPoista
  7. Oioi, tällanen postaus ei ollenkaan auta mun laihistani! ;) Tosi herkullisen näkösiä! Täydellisiä Naisia en ole seurannut, vaikka moni taitaa olla koukussa.

    VastaaPoista
  8. Herkullisen näköisiä:-)
    Mukavaa maaliskuun alkua!

    VastaaPoista
  9. Voi mitä herkkuja. Neitokaisen synttäreille voisin tuollaisia leipoa. Josko siihen mennessä päästään muuttamaan uusiin huoneisiin ja kiire helpottaa hetkeksi. Sunnuntait ei täällä ole kovin leppoisia ;)
    Mukavaa alkanutta viikoa!

    VastaaPoista
  10. Ihana muffinipostaus! Ja täytyy tunnustaa, että tyttöni sai minutkin koukkuun mokomaan sarjaan, vaikka ensin sitä kovasti kritisoinkin... Ja näiden kuvien jälkeen täytyy kyllä kokeilla näitä täydellisen naisen, Breen, muffinejakin :)

    VastaaPoista
  11. Hei,
    olen taustaillut blogissasi jo jokusen kuukauden. Ihanaa seurailla arkeanne.
    Tänään lapset olivat kuumeessa ja päätin piristää heitä tekemällä mustikkamuffineita. En laittanut muskottia ja appelsiinia ei löytynyt, joten korvasin sen mandariinin ja sitruunan kuorien seoksella. Pirtsakan makuista ja ah, niin mehevää! Kiitos reseptistä! t. Minttis

    VastaaPoista
  12. Montako muffinia ohjeesta tulee?

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails