Hei taas kaikille :) Ja suuren suuri halaus!
Kiitos kaikista kommenteistanne. Olipa hauskaa huomata, että osa markkinahumun tunnelmasta oli matkannut maailmalle :)
Palataan vielä hetkeksi aatonaattoon.
Postilaatikosta löytyi hauskaan elokuva aiheiseen paperiin kääritty paketti.
Hetkessä unohtui puuduttava kauppareissu ja sormia syyhytti.
Pakettihan oli saatava auki mahdollisimman pian :)
Ja nämä sieltä löytyi, kaunis tuutti, kaksipuolinen sydän, JUL-teksti ja kolme karkkikeppiä jotka tytöt hoitelivat alta aikayksikön :) Suuren suuri kiitos sinulle TIRLITTAN !
Enää ei kuusi ollut ihan niin alapainoiteinen kuin viime vuonna.
Pientä pituuskasvua on siis havaittavissa ja jakkaraakin osataan jo käyttää apuna.
Kuusi kuitenkin antautui tapaninpäivän yönä ja
lattialla on parhaillaan siistiin kasaan kerätty pallomeri joka odottaa pakkaamista.
Herkkua on tullut syötyä monenlaista.
Tässä tapaninpäivän jälkiruoka. Marenkia ja tummasta suklaasta tehty "tahna", puuteroitu kaakaolla ja koristeeksi ananaskirsikka.
Ihanan tunnustuksen olen saanut LOUISELTA.
Niiaan ja kumarran :)
Jatkan samaan malliin kuin aikaisemminkin
enkä laita tätä erikseen kenellekään,
koska olette sen mielestäni kaikki ansainneet:)
Tätä reseptiä olen nyt testannut kahdesti joulun aikaan ja
todennut sen toimivaksi.
Tämän voit valmistaa päivää ennen h-hetkeä
mikä jo helpottaa juhlapäivän tohinoita.
Sopii hyvin myös paikkaamaan voileipäkakkua joka
monen mielestä tuntuu työläältä tehdä.
Ohje ruoka Pirkka lehdestä 47-48/19.11.2009
Lohi-juustorulla
15 annosta
POHJA
100 g voita
1½ vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
TÄYTE
½ rs Pirkka kevyt maustamatonta sulatejuustoa
(itse käytin tämän tilalla 200 g maustamatonta tuorejuustoa)
½ rkl piparjuuritahnaa (tai maun mukaan)
1 dl hienonnettua tilliä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
½ punainen tai vihreä paprika
(ripaus mustapippuria)
KIEHAUTA voi ja jauhot kattilassa. LISÄÄ maito ja keitä seosta pari minuuttia . JÄÄHDYTÄ.
LISÄÄ leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
KAADA taikina leivinpaperin päälle. PAISTA 225 asteessa 15-20 minuuttia. KUMOA kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä. SEKOITA sulatejuusto ja piparjuuritahna keskenään. LEVITÄ sulatejuustoseos pohjan päälle. RIPOTTELE pinnalle tilli. HIENONNA kylmäsavulohi ja kuutioi paprika. Ripottele ne pohjalevyn päälle. KÄÄRI levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. VIIPALOI lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Tässä tapaninpäivän jälkiruoka. Marenkia ja tummasta suklaasta tehty "tahna", puuteroitu kaakaolla ja koristeeksi ananaskirsikka.
Ihanan tunnustuksen olen saanut LOUISELTA.
Niiaan ja kumarran :)
Jatkan samaan malliin kuin aikaisemminkin
enkä laita tätä erikseen kenellekään,
koska olette sen mielestäni kaikki ansainneet:)
Tätä reseptiä olen nyt testannut kahdesti joulun aikaan ja
todennut sen toimivaksi.
Tämän voit valmistaa päivää ennen h-hetkeä
mikä jo helpottaa juhlapäivän tohinoita.
Sopii hyvin myös paikkaamaan voileipäkakkua joka
monen mielestä tuntuu työläältä tehdä.
Ohje ruoka Pirkka lehdestä 47-48/19.11.2009
Lohi-juustorulla
15 annosta
POHJA
100 g voita
1½ vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
TÄYTE
½ rs Pirkka kevyt maustamatonta sulatejuustoa
(itse käytin tämän tilalla 200 g maustamatonta tuorejuustoa)
½ rkl piparjuuritahnaa (tai maun mukaan)
1 dl hienonnettua tilliä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
½ punainen tai vihreä paprika
(ripaus mustapippuria)
KIEHAUTA voi ja jauhot kattilassa. LISÄÄ maito ja keitä seosta pari minuuttia . JÄÄHDYTÄ.
LISÄÄ leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
KAADA taikina leivinpaperin päälle. PAISTA 225 asteessa 15-20 minuuttia. KUMOA kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä. SEKOITA sulatejuusto ja piparjuuritahna keskenään. LEVITÄ sulatejuustoseos pohjan päälle. RIPOTTELE pinnalle tilli. HIENONNA kylmäsavulohi ja kuutioi paprika. Ripottele ne pohjalevyn päälle. KÄÄRI levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. VIIPALOI lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Maistuvia hetkiä ja mukavia välipäiviä !