Tässä oma muunnelmani omenapiirakasta.
Halusin vaihtoehdon perinteiselle piirakalle ja tästä tulikin
karamellimaisempi vaihtoehto.
piirakkapohja:
150g voita/margariinia kuutioituna
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
Nypi voi, tomusokeri ja vehnäjauhot muruseksi.
Lisää joukkoon keltuainen ja hiero taikina nopeasti tasaiseksi.
Kiedo taikina tuorekelmuun anna sen vetäytyä viileässä vähintään tunti ennen käyttöä.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan , jonka halkaisija on 26 cm, pistele pohja haarukalla.
Paista piirakkapohjaa 200 asteessa n. 5 minuuttia.
Jäähdytä.
Valmista vaniljakreemi esim. Mauste-Sallisen vaniljakreemijauheesta.
Levitä vaniljakreemi pohjalle.
Lisää ohuet omenaviipaleet.
"Voitele" omenaviipaleet vielä kevyesti vaahterasiirapilla ja ripottele päälle kanelia.
Paista 200 asteessa n.35 minuuttia.
Hyvää jäätelön kanssa :)
Rentouttavaa viikonloppua kaikille!