lauantai 9. toukokuuta 2009

Sydämmellistä teeleipää

Tässä muunnelmani Anna Bergenströmin teeleipä ohjeesta joka löytyy kirjasta Joka kokin keittokirja.
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
100 g jääkaappikylmää margariinia
2 dl maitoa
Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita.
Leikkaa kylmä margariini pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhojen sekaan.
Sekoita rasva nopeasti käsin ( niin, ettei margariinista ei tule liian hienojakoista)
jauhojen joukkoon.
Kaada lopuksi maito ja sekoita nopeasti "kokkareinen" taikina.
Älä vaivaa liikaa.
Tee haluamasi muotoinen teeleipä.
Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n 15-20 minuuttia.
Tarjoa vastapaistettuna

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails