maanantai 30. marraskuuta 2009

Pakatut kynttilät

Vähän uutta on mukava tuoda joulumarkkinoille myyntiin
vanhojen tuttujen tuotteiden mukana.
Tänä vuonna nuottipaperista tehtyjen tuuttien kaveriksi olen pakannut
kynttilöitä nuottipaperiin. Paketit sidoin pellavanarulla
ja koristelin sinetillä.

Tähän perään pari reseptiä........


Parmesaanikeksit n. 30 keksiä

(ohje on lehdestä Hem trevligt, Hembakat.
Suolan määrän muutin oman maun mukaiseksi koska alkuperäisen ohjeen 10 g on aika hurja)

100 g raastettua parmesaania
120 g vehnäjauhoja
100g huoneenlämpöistä voita/margariinia
ripaus muskottia
ripaus cayenepippuria
10g merisuolaa (HUOM!)
kuivattuja yrttejä tai rouhittuja pähkinöitä koristeeksi

Tee näin:
1. Sekoita kaikki ainekset samanaikaisesti kulhossa tai
monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi joka pysyy kasassa.
Jos taikina on kuivaa ja murumaista niin lisää
1-2 ruokalusikallista kylmää vettä.

2. Leivo taikinasta kaksi rullaa, halkaisijaltaan noin 3 cm.
Pyöritä rullia kuivatuissa yrteissä tai rouhituissa pähkinöissä.
Esim. timjami, rosmariini tai rouhitut pinjansiemenet käy hyvin.
Anna rullien levätä 30 minuuttia jääkaapissa.

3. Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Leikkaa rullista ohuita siivuja terävällä veitsellä.
Laita siivut leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista keksejä n.
7-8 minuuttia tai niin kauan että ovat saaneet kauniin värin.
Säilytä keksit paperipussissa tai purkissa.


Mansikka-suklaamoussekakku


Pohja

n. 200 g suklaakeksejä
100 g voita

Tumma suklaamousse

200 g tummaa suklaata (esim. Panda)
200 g tuorejuustoa (esim. Viola)
2 dl vispikermaa
3 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä

Mansikkamousse

500 g mansikoita
200 g tuorejuustoa ( esim. Viola)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös vuoan reunaan suikale leivinpaperista.
Näin kakku on helpompi irroittaa.

Murskaa kulhossa keksit ja lisää sulatettu voi. Ei haittaa vaikka joukossa olisi sattumia.
Painele keksimassa vuoan pohjalle.

Tumma suklaamousse

Sulata suklaa ja lisää se tuorejuuston joukkoon.
Lisää kahvi.
Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää se suklaa tuorejuustoseokseen.
Lisää sokerit.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5 minuuttia.
Purista liika vesi käsin pois.
Liuota lehdet kiehuvaksi kuumennettuun, pieneen vesimäärään.
Kaada liuos seokseen ja sekoita hyvin.

Kaada keksimurupohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Mansikkamousse

Soseuta mansikat, jos haluat sileää massaa käytä tehosekoitinta.
Muuten sama työjärjestys kuin suklaamoussessa.
Levitä varovasti suklaamoussen päälle.
Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Jos haluat keksit kakun reunaan ne kannattaa kiinittää vasta samana päivänä
kuin kakku syödään esim. sulatetulla suklaalla.
Eivät sitten pehmene yön aikana kuten allekirjoittaneella :)

Toivottavasti ohjeista on apua ja iloa.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa ihan jokaiselle :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails