maanantai 27. kesäkuuta 2016

27.6.2016

Juhlat on nyt hetkeksi juhlittu joten tervetuloa arki. Juhannus alkoi jo pienellä varaslähdöllä viime torstaina kun vietimme keskimmäisen höpön kanssa perinteiset yhteissynttärit. Juhannus kului omalta osaltani pääosin töissä, mutta illan aikana kerkesi virittäytyä hyvinkin tunnelmaan. Lämpö, aurinko, valvotut illat, viini, ystävät ja ruoka yhdistettyinä työpäiviin teki jo eilen illalla sohvan nurkan varsin houkuttelevaksi. Ryhmä Pullmanin, George Gentlyn tutkimuksien ja Neiti Marplen jälkeen olo olikin jo lähes uudesti syntynyt. Tämän päiväinen vesisade on hellinyt mieltä, kiireettömyyttä, puutarhaa, olematonta kasvimaata ja raikastanut painostavaa ilmaa. En ole tainut odottaa ukkosta pitkään aikaan näin paljon.     
Tämän kertaiset juhlatarjottavat pidettiin varsin simppeleinä. Tytär toivoi marenkeja, pavlovaa ja mutakakkua. Sitä saa mitä tilaa ja tällä kertaa suolaisena toast skageneita kaupan päälle. Pöydälle haettiin kukkakaupasta kauniit terhakat daalian oksat. Daalioihin en taida kyllästyä koskaan ja nyt jo näitä ihanuuksia katsellessa kaduttaa etten istuttanut tänä vuonna yhtä ainokaistakaan daaliaa. No tästä virheestä viisastuneena arvaatte varmaan mitkä kukkii taas ensi vuonna puutarhassa...
Koska tällä kertaa mutakakku sai osakseen paljon hehkutusta ja hipoi lähes täydellisyyttä niin laitetaanpa resepti myös tänne talteen.

Mutakakku

4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g suolatonta voita
1 dl rypsiölyä
2 dl siirappia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata

+ Kuumenna uuni 175 asteeseen.
+ Voitele ja jauhota vuoka (halk. 24-26 cm), laita vuoan pohjalle leivinpaperi.
+ Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
+ Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa
+ Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Kiehauta.
+ Sekoita neste munavaahtoon.
+ Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos taikinaan.
+ Sekoita lopuksi sula suklaa hyvin taikinaan.
+ Paista kakkua toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kakun tulee olla reunoilta napakka ja keskeltä pehmeä.

Tarjoile jäätelön tai pehmeäksi vispatun kermavaahdon ja raikkaiden marjojen kanssa.
Lupaan että on herkkua.

Ihania kesäisiä hetkiä sinulle ja iloa alkaneeseen viikkoon.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails