keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Homemade Nutella


Suklaista, tahmeaa, makeaa, koukuttavaa ja vaan niin törkeän hyvää. Meillä nutellaa on perinteisesti sipaistu vaalean leivän päälle. Siinä se on mielestäni ihan parasta, pienenä herkkuna kahvin kanssa. Nyt tein ensimmäistä kertaa nutellaa itse ja paluuta ei taida olla. Syvä paahdettu pähkinäinen maku ja tumma suklaa kuuluu yhteen kuin nenä päähän.  
Tähän nutellaan laitoin sitä mitä kotona sattui olemaan. Se sopii oikein hyvin tällaiselle kotikokille jolle reseptien tarkka seuraaminen on toisinaan hiukan haastavaa. 

Mutta tässäpä resepti joka vie kielen mennessään.

Nutella

1,5 dl sekalaisia pähkinöitä
100 g tummaa suklaata
1 dl kondensoitua maitoa (valmiiksi karamellisoitu)
1 tl aitoa vaniljaa
hieman ruokaöljyä
tarvittaessa kuumaa vettä

+ paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. 
+ Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi, lisää hieman ruokaöljyä jotta jauhe muuttuu pähkinävoiksi.
+ Sulata suklaa (vesihauteessa tai mikrossa), jäähdytä ja kaada suklaa pähkinävoin joukkoon.
+ Lisää kondensoitu maito ja teelusikallinen aitoa vaniljajauhetta. Jos tahna on liian paksua, lisää ruokalusikallinen tai pari kuumaa vettä, jotta saat hyvin levittyvän rakenteen.
+ Purkita ja säilytä jääkaapissa

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.
Makoisaa keskiviikkoa sinulle!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails