torstai 7. tammikuuta 2016

Paluu arkeen

Paluu arkeen on alkanut tukevasti villasukissa ja toppahousuissa. Paksuimmassa talvitakissa ja pisimmässä kaulaliinassa. Tuntuu, että kerroksia on sata, jos ei enemmän ja mihinkään suuntaan ei taivu. Siitä huolimatta olen ikionnellinen tästä valosta, tästä huumaavasta kirkkaudesta, hengityksen salpaavasta kylmyydestä. Lyhyt päivä ei tunnu enää painostavalle eikä illat liian pitkiltä.  Sormia lämmittää koneen viereen nostettu glögi ja hartioille heitetty villapaita. 
Suurempia lupauksia uudelle vuodelle ei tullut tehtyä. Lenkkeily jatkuu hiukan taivoitteellisempana kuin aikaisemmin ja joululahjaksi itselleni ostinkin osallistumisen HCR:n. Muuten olen luvannut olla itselleni lempämpi (ruoska viuhuu kuitenkin...) ja perheelleni olla enemmän läsnä. Välillä saa astua polulta harhaan, voidakseen palata ja jatkaa kohti omia tavoitteita. Tähän vuoteen tulee kuulumaan myös luopumista materiasta. Erinäisiä tavaroita lähtee määrä X. Aluksi ajattelin että 365 kappaletta. Kuulostaa paljolta, mutta muutaman kaappien siivouksen, vintin ja kellarin siivouksen jälkeen asia ei liene ollenkaan noin. 
Loppiaisena vietimme perheen kesken pienesti Mister M:n syntymäpäiviä. Mukavat pyjamabileet kaiken jouluisen hyörinä ja pyörinän jälkeen. Kakkua aamupalalle, paljon höyryvää kahvia ja mansikka-lime smoothieta. Pieni paketti ja lasten tekemät kortit. Kakun virkaa toimitti tänä vuonna bannoffee tyylinen nakukakku. Kohta täytyy varmaankin laittaa hakusanoihin "vähän vinoon"-kakut. Tällä samalla vuoalla paistaessa kakut kallistuu nimittäin aina samaan suuntaan. Ihme juttu kaiken kaikkiaan. Vinoja nakukakkuja luvassa siis tänäkin vuonna tai uuden vuoan osto. No mutta, kakkupohja on siis ihan perus kakkupohja ja välit rakennetaan bannoffeen tyyliin. Kostutuksen tein melko happamalla omenamehulla joka toimi tässä oikein hyvin ja kinuskin päälle kannattaa ripauttaa vähän sormisuolaa, nam.

Huomiseksi on luvattu himpun verran lauhempaa joten käynkin katsastamassa onko tähän pumpuliseen pakkaslumeen saatu aikaiseksi latuja. Olisikin jo aika huisia kaivaa sukset esille. Pari pulkkaa on jo haettu pihalle ja lähin mäki testattu. Lumi saa onneksi lapsetkin paremmin liikkeelle ja nauttimaan hetken raikkaasta talvisäästä.
Nyt taitaa olla aika sytytellä lisää kynttilöitä ja laittaa pari klapia takkaan. Rintsikka onnea!

Rentouttavaa iltaa sinulle.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails