perjantai 23. lokakuuta 2015

Omenaruusut

Somessa pyörähteli jossain vaiheessa aika tiuhaan omenaruusut ja kokeiltavien listoille se pääsi tässäkin keittiössä. Niin kuin aina, ensikertaa kun tekee niin ohje olisi hyvä olla ja nykymaailmassa ei sen etsiminenkään veisi paljon aikaa. Mutta kun ei niin ei ja mututuntumalla mentiin. Jostain sentään muistin lukeneeni, että omenaviipaleita pehmennetään mikrossa jonkinlaisessa  nesteessä.
Meillä on mikroton keittiö, mutta voin kertoa, että oikein hyvin onnistuu omenaviipaleiden pehmentäminen myös kattilassa. Laitoin ensin omenaviipaleet kattilan pohjalle ja sen jälkeen vettä niin paljon että viipaleet peittyi, lisäksi sokeria ja kanelia. Täältä löytyi oikein pätevän tuntuinen ohje jossa nesteeseen lisättiin myös sitruunaa. Täytteeseen laitoin omenan lisäksi kanelia ja sokeria, mutta  ensi kerralla aion ehdottomasti kokeilla näitä ruusuja paistonkestävällä omenamarmeladilla. 
Nyt meinaan kömpäistä tyttöjen kainaloon katselemaan Vain Elämää ja kilkuttelemaan puikkoja. Jospa vihdoinkin saisin kaulaliinan tänään valmiiksi. 

Leppoisaa viikonloppua sinulle.
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails