lauantai 3. lokakuuta 2015

Gluteeniton omena-persikkapiirakka

Heipä hei ja aurinkoista lauantaita jokaiselle. Eilisen myräkän jälkeen näyttää osa puista olevan jo lehdettömiä. Tässä viikonlopun iloksi aurinkoinen piirakkaohje. 
 
pohjataikina:

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 1/2 kaurajauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

2 isoa Omenaa
pieni purkki persikoita
2 dl kermaviiliä
1 muna
1tl vaniljasokeria
jos haluat,lisää täytteeseen sokeria oman maun mukaan 

pinnalle:

1 rkl lemon curdia


+ Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon kananmuna.
+ Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
+ Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
+ Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja nosta hiukan ylös reunoille.
+ Kaada pohjalle kermaviiliseos ja lisää päälle omenat ja persikat.
+ notkista lemon curd tilkalla vettä ja sudi pullasudilla hedelmien ja taikinareunan pinnat. 
+ Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.
+ Tarjoa vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.


Iloa viikonloppuusi.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails