perjantai 10. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat kauraskonssit

Tai kotoisemmin kaurakakkarat. Maku päihittää ulkonäön onneksi mennen tullen. Tämä on ehdottomasti viime päivien leipähurahdus ja olenkin noussut muutamana aamuna leipomaan näitä tytöille ennen kouluun lähtöä. Ylösnousuakaan ei tarvitse aikaistaa kun parillakymmenellä minuutilla jos mielii aamulla nopeasti tuoretta leipää. 
Gluteenittomat kauraskonssit

4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1-2 rkl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
250 g rahkaa
1 dl maitoa
- Yhdistä kuivat aineet ja hunaja 
- Nypi joukkoon voi/margariini 
- Sekoita joukkoon rahka ja maito
- Kauli taikina jauhojen avulla noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai lasilla taikinasta kiekkoja, halkaisijaltaan noin 7 cm tai 
oikaise ja pyörittele jauhojen avulla taikinasta halkaisijaltaan noin 5 cm paksuinen pötkö jonka leikkaat 1,5cm paksuisiksi paloiksi
- Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia 225 asteessa

Se on kohta tehtävä Ikeaan reissu, että saa kaurakakkaroidensa päälle tätä seljankukka- appelsiinihilloa, niin hyvää ja mitä ihanin tekosyy. 
Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle.
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails