tiistai 10. maaliskuuta 2015

Sitruunamutakakkua ja kaikenlaisia haasteita

Ja kadonneen reseptin metsästys. Eipä uskoisi, että enää kompastuisi niin lapselliseen virheeseen, että kirjoittaa netistä reseptin johonkin lehden nurkkaan, leipoo kakun ja ja heittää lehden huomaamattaan pois. No, pitkällisen metsästyksen jälkeen löysin yhden reseptin joka liippaa riittävän läheltä ja se löytyy täältä -> Jennys matblogg. Vinkkaa jos kaipaat reseptiä suomeksi niin käännän sen tänne.
Tässäpä siitä hassu kakku, että siitä ei tule äkkimakeaa vaan  oikein sitruunainen ja kuin huomaamattaan lautaselle onkin livahtanut se toinen pala. Seuraavaksi haluan kokeilla samaa reseptiä vaihtamalla sitruunan passionhedelmään. Ainakin ajatuksen tasolla tuntuu että voisi toimia oikeinkin hyvin. 
Toisin kuin tänään, niin eilen nautittiin ihanasta auringonpaisteesta, istutettiin narsisseja lähes kaikkiin purnukoihin ja otettiin ilo irti mahtavasta lenkkeilyilmasta. Lenkkeilystä tuli mieleen, että oletteko innostunut kyykkyhaasteesta. Täällä kyykkäilään esikoisen kanssa ahkeraan ja tänään meni jo 105 kyykkyä. Tällaiset tekemiseen liittyvät haasteet on hauskoja kun paikalla ja ajalla ei ole väliä ja vastuksena toimii oma kehon paino. Tähän rinnalle on nousemassa Tikis vatsalihashaaste sekä sohvaperunan juoksukoulu. En kyllä koe itseäni täydelliseksi sohvaperunaksi, ongelmana on enemmänkin maltti joka olisi valttia todella  pitkän tauon jälkeen. Ja sohvaperunan juoksukoulu vaikuttaa kyllä ennenkaikkea maltilliselta :) Onneksi pyöräilykausi on alkamassa niin saa sitä vauhdin hurmaakin, sitä ei taida vielä vähän aikaan juoksusta irrota, jos enää koskaan :)Nyt hyppäsen sohvalle katsomaan Master Chef Vip:n ja Suomen parasta leipomoa, ihan sohvaperunana :) 

Edit. Elikkäs tässä ohjetta ktoisella kotimaisella:

SITRUUNAMUTAKAKKU
8-10 henkilölle

2 (luomu) sitruunan 
raastettu kuori ja mehu
4 1/2 dl sokeria
200 g sulatettua voita
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Tarjoa pehmeäksi vispatun kera

TEE NÄIN:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota vuoka (halk. 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. 
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Pese sitruunat, raasta niistä kuori (vältä valkoista osaa, se on kitkerää) ja purista sitruunoista mehut. 
Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja kuori, sekoita tasaiseksi.
Lisää sulatettu voi sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista noin 25-30 minuuttia.


Aurinkoista alkanutta viikkoa!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails