perjantai 13. maaliskuuta 2015

Ruokamaailman DIY| Rosmariini-sitruunasuola

Kuulkaas, sitruunaiset jutut jatkuu, nyt tosin suolaisempina kuin koskaan aikaisemmin. Suola on mulle se kaikkein tärkein mauste kaikessa ruoanlaitossa. Ilman suolaa tulee itku, ikävä ja tylsyys. Maustesuolat ovat tulleet jäädäkseen ja omasta mielestä niistä on turha maksaa itsensä kipeäksi, itse tekemällä saa nimittäin erittäin edullista ja uskallan väittää että jopa paljon parempaa maustesuolaa. Ja aivan varmasti mieluisilla lisukkeilla. Ruokahuoneen pöydällä rehottaa rosmariini ja kaupasta nappasin kotiin pari luomusitruunaa. Raastoin sitruuunan kuoret ja hakkasin veitsellä reilun nipun rosmariinia pienen pieneksi silpuksi jotka lisäsin kulholliseen merisuolaa. Yrtit ja suola saavat kuivua kunnolla ennen kuin pääsevät myllyyn ja jos en jaksa odottaa suola päätyy morttelin kautta ruokaan. Jos haluat kaunista ja tasaista suolaa lisää yrtit ja suola blenderiin. Surauta tasaiseksi ja anna kuivua. Jos (ja kun) haluaa hiukan hoppuilla niin kuivaamista voi vauhdittaa myös uunissa. Laita uuni 40 asteeseen, kiertoilma päälle jos on ja uuninluukku hieman raolleen.
 Ihanaa kun on taas perjantai ja luvassa on aurinkoinen viikonloppu. Siitä onkin nyt syytä nauttia täysin rinnoin, ensiviikoksi joku uskalsi ennustaa takatalvea. Ei muuta kuin pulkat, stigat ja sukset takaisin esille :)


Aurinkoista alkavaa viikonloppua sinulle!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails