tiistai 27. tammikuuta 2015

Pavlova

Jatketaan vielä hetki tällä makealla linjalla kun vauhtiin on taas päästy. Marenki, ikirakkaus. Kaikissa mahdollisissa muodoissa. Pavlova seikkailee kyllä aina aivan kärkikahinoissa kun haluan tehdä jotain mikä on raikasta, makeaa, rapeaa ja pehmeää. 
Tällä kertaa täytteeseen käytin purkillisen vispikermaa + kaksi purkkia passion proteiinirahkaa pehmeäksi vispattuna, tuoreita vadelmia, pakastemansikoita, passionhedelmää ja limelohkoja. 
Pavlova
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl väkiviinietikkaa
1 rkl maissijauhoja

+ Laita leivinpaperi pellille
+ Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
+ Sekoita joukkoon hitaasti sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jää vispilään huipuiksi  
+ Lisää maissijauhot ja etikka ja sekoita hyvin
+ Lusikoi valkuaisvaahto tasaiseksi ympyräksi leivinpaperille. Hommaa helpottamaan voit piirtää paperin nurjalle puolelle ympyrän lautasen ja lyijärin avulla.
+ Paista 140 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Ota lämpö pois päältä ja anna pavlovan olla uunissa vielä pari tuntia. Laita keittiöpyyhe uuninluukun väliin, että uuniin ei kerry kosteutta.

Joskus kun tekeminen jää pahuksen viimetinkaan niin irroittelen pavlovan leivinpaperista ja annan jäähtyä ritilällä ja näin olen nopeastikkin saanut ihanan rapean kuoren. Kokeilee ken uskaltaa :)

Oikein leppoisaa tiistai-iltaa sinulle.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails