maanantai 12. tammikuuta 2015

Gluteeniton näkkileipä

Tästä ei enää helpommaksi ja nopeammaksi näkkileivän leipominen enää muutu. Tai herkullisemmaksi. Tähän jää niin koukkuun, että käsi käy kulholla yhtä mittaa. Herkullista ilman mitään lisukkeita, mutta sopii aivan mahtavasti vaikka brie juuston ja hyvän hillon kanssa. Sanoisin että voisivat myös korvata nachot mennen tullen texmex pöydässä. Maissijauhot löytyy gluteenittomien tuotteiden hyllyltä ainakin meidän marketissa. Osan siemenistä voi korva vaikka rouhituilla pähkinöillä omien mieltymyksien mukaan. Itse lisäilen maltilla näkkäreihin myös chia siemeniä joissa on paljon proteiinia, ravintokuituja ja antioksidantteja. Chia on myös gluteeniton, maidoton, vähähiilihydraattinen ja  sokeriton. Niin kuin aikaisemmin mainitsin niin näihin tulee himo, joka tarkoittaa että tulet saamaan paljon kuituja. Muista juoda vettä niin vatsa kiittää :)
Tämän näkkärireseptin löysin Gluteeniton Muumimamma blogista ja jos olet kiinnostunut gluteenittomasta leivonnasta niin suosittelen pientä piipahdusta kyseisellä sivulla.
Gluteeniton näkkileipä
2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen (kiertoilma) tai 170 asteeseen (normi uuni)
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
5. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi, lähes koko pellin kokoiseksi.
6. Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle.
7. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi jättää myös kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa sopivan kokoisia paloja.
8. paista uunissa noin tunti.
9. Anna näkkileivän jäähtyä, mieluiten ritilällä jos mahdollista.
Iloista alkanutta viikkoa!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails