maanantai 3. marraskuuta 2014

Suklaa-karamellibrowniet

Eilinen päivä meni aika rattoisasti sisätiloissa harmaan ja sateisen päivän johdosta. Kuluteltiin sohvan nurkkaa, leivottiin, harrastettiin esiteinin kanssa (puhelin)keskustelua hiukan tiukempaan sävyyn, villasukasta oli tulla huomaamatta polvisukka. Tänään vastaavasti onkin ollut paljon reippaampi päivä. Lapset kouluun, kauppaan, lenkille, maalikauppaan, pihan rapsuttelua, pyykkäystä ja päiväkahvit tämän makean pienen herkun kanssa.

SUKLAA-KARAMELLIBROWNIET

n. 16 brownieta

150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g tummaa suklaata (mielellään 60%)
180 g voita
300 g hienoasokeria
2 tl vaniljasokeria
3 suurta kananmunaa
1,5 dl hasselpähkinöitä

KUORRUTUS

1 purkki kondensoitua maitoa 
1/2 dl kuohukermaa
n. 200 g tummaa suklaata
suolaa


+Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
+Voitele ja jauhota 20 cm:n kokoinen, nelikulmainen vuoka. Levitä päälle leivinpaperia.
+Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Nosta seos pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki
+Sekoita jauhot, leivinjauhe,pähkinät, vaniljasokeri ja suola erillisessä kulhossa.
+Lisää sokeri vähitellen suklaaseoksen joukkoon.
+Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan.
+Kääntele joukkoon jauhoseos niin, että taikina juuri ja juuri sekoittuu.
+Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia eli kunnes levyyn työnnetty hammastikku jää puhtaaksi.
+Anna jäähtyä vuoassa ritilän päällä.
+Levitä jääjtyneen browniepohjan päälle toffeemaiseksi keitetty kondensoitu maito ja siirrä browniet jääkaappiin odottamaan suklaakuorrutusta.

+Suklaakuorrutus on aika näppituntumalla tehty, mutta tuntui koostumuksen perusteella aika hyvältä ja oli hyvä leikattava vielä jääkaappikylmänäkin. Jos epäilet, että suklaata ei ole riittävästi niin sitä voi hyvillä mielin lisätä oman maun mukaan. Kovakin kuori leikkaantuu helposti kuumalla veitsellä. Paloittele siis suklaa lämmitetyn kerman joukkoon ja anna sen sulaa sinne kokonaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja levitä browniepohjan päälle. Ripsauta suolamyllystä hiukan suolaa vielä pinnalle tai käytä kaunista sormisuolaa.

Tästä satsista taitaa todellisuudessa saada 32 palaa, ovat sen verran tuhdimpia kuin esimerkiksi nämä aikaisemmin tekemäni browniet joita suosittelen kyllä myös kokeiltavaksi. 

Herkullisia hetkiä!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails