sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Suriseeko teidän keittiössä?

Meillä surisee aika usein. Tällä hetkellä taas jopa lähes päivittäin. Kun keittiössä vähän kohenneltiin ulkonäköä niin mikrosta luovuttiin helposti turhakkeena ja en ole sitä tosiaan sen jälkeen kaivannut. Nyt jälkikäteen (jälkikäteen kun on helppo viisastella)ajateltuna olen ihmetellyt, että mihin sitä oikein loppujen lopuksi tarvittiinkaan. Samassa luopumisen huumassa  hajosi kuitenkin tehosekoitin ja siitä en ollut ollenkaan valmis luopumaan, mutta ihmeen kauan kuitenkin kikkailin pelkän sauvasekoittimen kanssa. Aikani selasin saman asian kanssa painivia blogeja (onneksi on olemassa blogit! ;)), keskustelupalstoja ja arvosteluja. Näiden kolmen perusteella päädyin Wilfaan joka vastaa lyhyehkön kokemuksen perusteella hyvinkin meidän viisihenkisen perheen tarpeita. Lasikannu on riittävän suuri, riittävästi tehoja ja on todella luotettavan tuntuinen sekä toimii aamulla tehokkaasti herätyskellona. Sur-sur-sur, kaikki lapset herätys :)
Omaan vihersmoothieen piilottelen lehtikaalia, pinaattia, sitruunan mehua, oliiviöljyä, pellavansiemeniä, basilikaa, korianteria, joskus minttua, tuoretta inkivääriä, avokadoa, vähän suolaa, vähän hunajaa ja vettä. Siinä sellainen perus setti. Mitä vihreämpää sen tuhdimpaa ja vähän myös sillä fiiliksellä mitä kaapeista löytyy. Ensimmäinen ajatus ensimmäisen viherdrinksun kohdalla oli, että  tsiisus onko tota leikattua nurmikkoa pakko maistaa, mutta uskokaa tai älkää, siihen jää salakavalasti koukkuun.
Tämä kaikkien juomien surauttelu on kyllä niin mainio ja hauska tapa puolivahingossa totuttaa lapset uusiin makuihin. Meillä esimerkiksi nuorin murupulla ei tykkää avokadosta, ei sitten niin yhtään, mutta tänä aamuna avokado meni oikein hyvin taas banaanin, mustikoiden, pellavansiemenien, sitruunan ja luonnonjogurtin kanssa. 
Kun nappaan smoothien mukaan evääksi niin lisään siihen vielä avokadon lisäksi pienen kourallisen (n.15 kpl) cashew pähkinöitä. Siitä tulee niin ruokaisa, että ei vaivaa nälkä tai väsymys muutamaan tuntiin. Helppoa, hyvää ja niin herkkua
Reipasta uuden viikon alkua sinulle!

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails