maanantai 27. lokakuuta 2014

Carrot cupcakes

Porkkanakakku tai tässä tapauksessa kuppikakut on mulla selkeästi syksyn ja talven juttu. Harvemmin tulee mieleen keväällä tai kesällä leipoa tätä mausteisen mehukasta herkkua. Silloin kaipaan raikkaampia leipomuksia, mutta näin syksyn/talven aikaan mausteiset maut on aikas mukavia. Kivan kakun halloweeniin saat tästä muovailemalla oranssista sokerimassa koristeeksi kurpitsan tai leikkaamalla pikkuruisia lepakoita coctailtikun nokkaan. Jouluunkin kakku taipuu kivasti lisäämällä vaikka piparkakkumausteta oman maun mukaan. 

Carrot Cupcakes
1 iso kakku tai 9 isoa kuppikakkua

3 kananmunaa
3 dl intiaanisokeria 
(tavallinen tai fariinisokerikin käy)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
n.1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
ripaus suolaa
1 1/2 dl auringonkukkaöljyä
 tai sulatettua voita
4 1/2 dl raakana raastettua 
porkkanaa

Tuorejuusto-sitruunakuorrute

60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn sitruunan kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kääntele seos  munavaahtoon
4. Lisää öljy/voisula ja porkkanaraaste
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm tai sitten yhdeksään suurempaan kuppikakkuvuokaan.
6. kypsennä kakkua/kuppikakkuja noin 50-55 minuuttia. Kokeile välillä kypsyytä tikulla. Tikku ei saa jäädä tahmaisesksi.
7. Jäähdytä kakku

Tuorejuusto-sitruunakuorrute

1. Vatkaa kaikki ainekset sileäksi seokseksi
2. Levitä kuorrute kakun päälle.
Nyt on niin päiväkahvin aika. Jääkaapissa taisi olla vielä kuppikakkukin jäljellä.Nomnomnom...

Iloista alkanutta viikkoa.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails