lauantai 27. syyskuuta 2014

Vähän pureskeltavaa

Joko olette hurahtaneet lehtikaaliin, voimavihannekseen jossa on kaksi kertaa enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinissa? Sen lisäksi, että lehtikaali on hurjan kaunista ja voisin kasvattaa sitä kukkapenkin koristeena se on myös todella terveellistä. Suojelee suonia epäterveelliseltä rasvalta, on rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Itse olen käyttänyt sitä tähän mennessä ainoastaan salaatissa. Antaa aika mukavasti pureskeltavaa. Kannattaa leikata oikein ohuiksi suikaleiksi niin purutuntuma pysyy mukavana. Seuraavaksi sitä sujautetaan keittoon ja pikkuhiljaa smoothien sekaan. Ja tottahan lehtikaalisipsien teko houkuttelee myös :)  
Tänään kokosin työpäivän jälkeen eilisen ja tämän päivän jämiä salaattiini. Eiliset broiskut ja Mister M:n tänään tekemät salaatinjämät. Lisäsin ainoastaan rucolaa, basilikaa ja lehtikaalia. Kastikkeeksi hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa. Ja nyt seuraa tunnustus, olen sen verran vinksahtanut, että mun mielestä edellisen päivän kylmä broisku maistuu usein paljon paremmalta kuin valmistuspäivänä. Taitaa marinoitua vielä omassa paitorasvassaan yön yli. Niin tai näin makua on monesti paljon enemmän :)

Nyt olisi kuulemma tämän äipän aika siirtyä katselemaan Voice of Kidsiä. Heikun keikun ihanat ja oikein leppoisaa viikonlopun jatkoa!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails