sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Suussasulavat suklaabrowniet


Suussa sulavaa suklaata, kevyesti vispattua kermaa, vadelmaa ja mintunlehtiä. Näitä on nyt leivottu keskimmäisen kaverisynttäreille sekä ylioppilasjuhliin ja hyviksi todettu. Ihana herkku siitäkin syystä, että kestää hyvin säilytyksen. Isompien juhlien järjestely helpottuu kummasti jos valmisteluja voi jakaa useammalle päivälle. Ja johan tässä juhannuskin kolkuttaa ovelle, mikä ihana tekosyy! Sitten reseptiin, teen tämän itse aina isoon korkealaitaiseen uunipannuun eli taikinan kolminkertaisena ja silloin paistoaika on 45 minuuttia, mutta koska uunit ovat aina hiukan erilaisia niin muista seurailla tilannetta.

Suussasulavat suklaabrowniet
n. 16 brownieta

150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g tummaa suklaata (mielellään 60%)
180 g voita
300 g hienoasokeria
2 tl vaniljasokeria
3 suurta kananmunaa

Taikinan päälle vielä ennen uuniin laittoa maun mukaan rouhittua tummaa suklaata tai suklaanappeja.

*Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
*Voitele ja jauhota 20 cm:n kokoinen, nelikulmainen vuoka. Levitä päälle leivinpaperia.
*Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Nosta seos pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki
*Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola erillisessä kulhossa.
*Lisää sokeri vähitellen suklaaseoksen joukkoon.
*Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan.
*Kääntele joukkoon jauhoseos niin, että taikina juuri ja juuri sekoittuu.
*Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia eli kunnes levyyn työnnetty hammastikku jää puhtaaksi.
*Anna jäähtyä vuoassa ritilän päällä vähintään tunti ennen leikkaamista.
*Koristele


Nyt kaikille oikein ihanan leppoisaa ja aurinkoista sunnuntai-iltaa.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails