perjantai 13. syyskuuta 2013

Koristeluvinkki

Bongasin kivan omppupiirakan koristeluvinkin
Vakre Hjem   blogista. Testasin samalla piirakkapohjaa josta tuli miedommalla lämmöllä aika kova, mutta samalla ihanan karamellinen.
 
*****
Pohja:
150g voita
150g vehnäjauhoja
150g sokeria
 
*****
 Piirakan paistoin 175 asteessa ja varmastikin lähemmäs tunnin. Muuten omppupiirakka tulikin koottua aika näppituntumalla. Tarvitset noin 7 pientä omenaa. Kuori kuorimaveitsellä ja laita kuoret odottamaan kylmään veteen. Pilko omput kuutioiksi, lisää maun mukaan hiukan sokeria, vaniljasokeria, kanelia ja kardemummaa. Kaada kuutioidut omenat taikinan päälle. Sekoita 2dl kermaviiliä, 1dl kermaa, 2 kananmunaa ja 200 g raastettua mantelimassaa keskenään. Kaada tasaisesti omenoiden päälle. Koristele mantelilastuilla (ripottele päälle vielä hieman sokeria niin saat mantelilastuistakin hiukan karamellisoituneita)ja kieputtele omenankuoret ruusukkeiksi piirakan keskelle.
Meillä vallitsee kotona kaksi koulukuntaa siitä missä vaiheessa omppupiirakka tulisi syödä.
Itse tykkään kun piirakka on jäähtynyt, hieman tiivistynyt ja maut kunnolla tasaantuneet. Parhaimmalta se maistuu omassa suussa huoneen lämpöisenä. Tämä toinen koulukunta meillä suosii sitten tätä toista tapaa. Piirakka suoraan uunista lautaselle ja jäätelöä tai vaniljakastiketta kaveriksi :)
Kuinkas teillä?
 
 
 
Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikonloppua!
Uskomatonta, että taas on perjantai :)
 
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails