keskiviikko 28. elokuuta 2013

Viikon resepti | Kesän makuja - Yrttiöljy

Ystäväni on onnistuneesti koukuttanut minut ja itseasiassa koko perheeni ihanaan itse tehtyyn yrttiöljyyn. Varsinaista tarkkaa ohjetta ei tähän ole vaan näppituntumalla mennään. Ja kuten kuvista huomaatte, ei tämä hätähousu kerennyt ottamaan kuvia sen enempää yrteistä, öljyistä tai valmiista yrttiöljystä puhumattakaan. Tässä sitä on sekoitettu 3-4 teelusikallista 200 grammaan tuorejuustoon. Niin parasta tuoreen leivän päällä :)  
 
 
Yrttiöljy
 
Kerää reilusti mieleisiä yrttejä.
meillä on tässä sekoituksessa lehtipersiljaa, tavis persiljaa, paljon basilikaa, tuoretta oreganoa, vähän ananas salviaa, rosmariinia, noin 1 valkosipulin kuorituja kynsiä, suolaa ja noin litra rypsiöljyä.
 
Soseuttamiseen voit käyttää monitoimikonetta, tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. Miksipä ei onnistuisi morttelissakin pienissä erissä?? Riivi yrttien lehdet oksista irti. Pehmeät varret voit leikata mukaan, poista puumaiset osat. Laita kulhon pohjalle reilusti öljyä osa yrteistä, suolaa ja valkosipulit. Surauta soseeksi. Jatka näin kunnes maku ja koostumus on mieleistäsi.
Öljy säilyy hyvin jääkaapissa, mutta kestää hyvin myös pakastamisen. Ihania kesän makuja viilenevään syksyyn ja kylmään talveen :)
 
 
Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa sinulle!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails