perjantai 12. heinäkuuta 2013

Viikon resepti | Ruusuiset marengit

 
Meidän pihan ruusujen kukinta alkaa pikkuhiljaa olla ohi, mutta ehkäpä sieltä vielä muutamia kukintoja löytyisi kuivatettavaksi. Nyt kun on tällainen pienimuotoinen ruusuvillitys meneillään niin pitihän ruusun terälehtiä piilotella marenkitaikinaankin. Toivottavasti tämä ruusuinen villitys ei leviä kovin pahasti tekstiileihin tai tapetteihin. Saattaisi Mister M alkaa yskähtelemään, vaikka muuten  näissä sisustusleikeissä onkin ollut aina vapaat kädet :)Ruusun maku on mielestäni parhaimmillaan tunnistettavana, mutta kuitenkin todella hentona. Elikkä, ei tarvitse tämän reseptin takia riipiä ruusupuskaa tyhjäksi.
 
 
Ruusuiset marengit
 
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
3 g ruusun terälehtiä pieneksi
silpuksi leikattuna
(noin kolme keskikokoista kukintoa)
 
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa.
2. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten kunnes seos on jämäkkää. Ei tipu kulhosta, eikä seoksen kärki taivu kun nostat vispilän kattoa kohti :)
3. Pursota seoksesta pieniä ruusukkeita leivinpaperille.
4. Kuivata marenkeja 100 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60. Mitä isommat marengit, sitä pidempi kuivumisaika :)
 


 Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle, ruusuntuoksuista sellaista.
Heidi



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails