perjantai 19. heinäkuuta 2013

Viikon resepti | Frozen yogurt

 
Voihan hitsinpimpulat näitten ihanien kesäherkkujen kanssa ja kesäherkkuja seuraa sitten taas syysherkut :) Tällä kertaa kuitenkin herkutellaan jogurttijäätelöllä, joka raikkaudellaan hakkaa mennen tullen maito- ja kermajäätelöt. Tämä siis vain ja ainoastaan allekirjoittaneen mielipide, joka kuitenkin oikein sujuvasti syö lähes mitä vaan jäätelöä. No, milloin tämä kylmä ja koukuttava kesäherkku on sitten aivan parhaimmillaan. Kuumana kesä aamuna kun nihkeän yön jälkeen herääminen on hidasta, aamupalana marjojen ja hunajan kanssa, terassin rappusilla pyjamassa. Tai sitten raikkaana jälkkärinä grilliruoan jälkeen. Jäätelö onnistuu oikein hyvin ilman jäätelökonettakin kun muistaa käydä riittävän usein sekoittamassa jäätelöä  pakastuksen aikana. Lisukkeena näissä kuvissa on itse tehty mansikka-raparperihillo ja hunajaa. Aikas namia :)
 
 
Jogurttijäätelö
 
1 kg turkkilaista jogurttia
1 rkl hunajaa
2 rkl glukoosisiirappia
(löytyy ruokakaupoista)
 
Sekoita hunaja ja glukoosisiirappi jogurtin sekaan, kaada jäätelökoneeseen tai pakastusta kestävää astiaan. Jos teet jäätelön ilman konetta muista käydä sekoittamassa tasaisin väliajoin, kunnes massa näyttää sileältä.
Itse makeutan jäätelöä hyvin niukasti koska lisukkeista yleensä makeutta tulee riittävästi ja hauska happamuus onkin tämän herkun juttu :)
 
 
Mansikka-raparperihillo
 
500 g mansikoita
500 g raparperia
500 g hillosokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
1 dl vettä
 
Laita kattilaan pilkotut raparperit, vesi, hillosokeri ja vanilja. Anna kiehua hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Lisää mansikat, mutta älä kiehauta enää. Purkita ja säilytä kylmässä.
 

 
Raikkaan sadepäivän jälkeen toivotan sinulle paljon aurinkoa ja suloisia herkutteluhetkiä.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails