keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Viikon resepti | Pizzaa kreikka mielessä

 
Arkiruokailu tahtoo väkisinkin urautua niihin samoihin uomiin vaikka kuinka päättäisi, että tällä viikolla tehdään kaikki toisin. Kiire tulee ja tekee kepposet. Ja kas kas, niin se tuttuakin tutumpi makaronilaatikko tulla tupsahti salaatteineen, pestoineen ja ketsuppinsa kanssa pöytään. Samaa tuttua kaavaa tulee usein noudatettua pizzojenkin kanssa, mutta nyt tuli tehtyä tällainen enemmänkin juusto ja kasvispainoitteinen versio. Pizzapohjaan lisättiin makua tuoreesta rosmariinista joka kasvaa purkissa terassin oven pielessä. Lisämakua pizzaan lisättiin tuoreella oreganolla jota kasvaa jo joka kukkapenkissä rikkaruohon tavoin. Vastapaistetun pizzan päälle vielä rouhittua mustapippuria ja varovasti sormisuolaa. Inspiraation tähän nappasin uusimmasta Baka lehdestä. Mumsfillibabba :)
 
 
Pizzapohja
 
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n.6 dl durum vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta rosmariinia
hienoksi hakattuna
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota puoli tuntia liinan alla. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
 
 
Täytteeksi:
 
Levitä pojalle tomaattisose ja juustoraastetta
Punaista ja keltaista paprikaa pilkottuna
Punasipulia viipaleina
Kirsikkatomaatteja halkaistuna
Kalamataoliiveja
Kuutioitua fetajuustoa
Oreganoa
(ja jotain lihaa jos sitä kaipaat)
 
Älä levitä täytteitä ihan reunoille vaan nosta reunat hieman ylös ja nipistele reunoja yhteen. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.
 

Maukasta loppuviikkoa sinulle!

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails