perjantai 3. toukokuuta 2013

Viikon resepti | Suklaa-karamellipiirakka

Hui hai, mitenkäs ne päivät nyt näin vauhdikkaasti hurahtelee :) Arvonnan suoritan suosiolla vasta ensi viikon alussa, niin saadaan harakka pesimään oikeaan kotiin.
Uusimmassa Koti & Keittiö lehdessä (5/2013) oli niin houkutteleva resepti, että se oli ihan pakko testata ja jakaa tännekin. Ensinnäkin jo pelkästään suklaan ja suolan yhdistelmä on lyömätön. Siihen sitten lisättynä kondensoidusta maidosta keitetty karamelli, niin ei voi olla pahaa. Ja ei ollutkaan, vaan hyvää ja äärettömän makeaa. Seuraavalla kerralla kun tätä tehdään niin piilotellaan suolainen pähkinöiden muodossa karamellin sekaan.
 

Suklaa-karamellipiirakka
 
8-10 annosta
 
POHJA:
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3/4 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 keltuainen
 
TÄYTE:
1 prk ( 397g) kondensoitua maitoa
2 rkl vaaleaa siirappia
60 g voita
 
SUKLAAKUORRUTE:
100 g tummaa suklaata (70%)
1 1/4 dl kuohukermaa
 
LISÄKSI:
merisuolahiutaleita
 


1. MITTAA voi ja kuivat aineet kulhoon. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
2. PAINELE taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
3. PISTELE piiraspohja. Laita piiraspohjan päälle leivinpaperi ja kuivattuja herneitä tai riisiä painoksi. Paista uunissa 175 asteessa ensin 15 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet tai riisit. Jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia.
4. LAITA kondensoitu maito, siirappi ja voi paistinpannulle. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee, (itse halusin enemmän toffeemaisen täytteen ja keitin täytettä noin 15 minuuttia). Kaada karamellitäyte piiraspohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia.
5. VALMISTA kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi, kaada suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulannut ja kuorrute tasaista. Levitä kuorrute varovasti piirakan päälle. Laita piirakka vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
6. VIIMEISTELE piirakka merisuolahiutaleilla ennen tarjoilua.
 
 

 Iloa alkavaan viikonloppuun!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails