perjantai 10. toukokuuta 2013

Viikon resepti | Pavlova unikonsiemenillä

 
 Kakkurakkautta vuosien takaa. Jotkut asiat vaan on ja pysyy, pavlova on yksi niistä. Sitä tehdään niin juhlaan kuin arkeen. Tänään kepeän kevätpäivän kunniaksi ja iltapäiväkahvin seuraksi. Paljaita varpaita ulkoilutettiin lämpimillä terassilaudoilla ja kuunneltiin linnunlaulua. Tällä kertaa valkuaisvaahtoon lisättiin unikonsiemeniä jotka antaa hennon pähkinäisen maun ja tekee marengin hauskan pilkulliseksi. Ja jotka ei juurikaan kyllä näy näissä kuvissa ;)  
 
 
Pavlova
 
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl unikonsiemeniä
 
Koristeluun
 
4 dl kermaa
Hilloa, marjoja, hedelmiä tai
mitä ikinä haluat :)
 
 
1.Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle ympyrä joka on halkaisijaltaan n. 26 cm.
Vastaavasti voit tehdä useamman pienen pavlovan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto kiiltävää ja jää lusikoitaessa keoksi. Lisää maissitärkkelys, etikka ja unikonsiemenet ja sekoita hyvin.
3. Lusikoi valkuaisvaahto ympyrälle suht'koht tasaisesti.
4. Paista 140 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia uunin keskitasossa. Seuraa pavlovan pintaa, ettei se tummu. Ota lämpö pois ja anna tortun olla uunissa vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
Me hätähousut ainoastaan jäähdytettiin pavlova, koristeltiin ja syötiin :) Erona heti käytettynä on se, että kuori on rapea ja sisus hieman sitkeä. Jos jaksaa odottaa seuraavaan päivään, pohjasta tulee kuivuessaan rapeampi. Pohjan voi siis paistaa montakin päivää aikaisemmin ennen varsinaista käyttöä. Molempi parempi.
5.Koristele pavlova. Meillä oli tällä kertaa vispikermaa, appelsiinia, mansikkaa ja mustikoita. Päälle murusteltiin vielä marenkia.
 

 
 Ihanaa viikonlopun alkua juuri sinulle.
Heidi







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails