perjantai 24. toukokuuta 2013

Viikon resepti | Munakoisotahna



 Heikun keikun blogisiskot. Nythän on niin, että mä olen ihan unohtunut tuonne pihalle ja blogiraukka on ihan hunningolla. Aika varma kesän merkki siis :D Mutta onneksi ihmisen on syötävä välillä niin tulee piipahdettua sisälläkin. Meillä tulee käytettyä munakoisoa todella vähän ja ihan suotta. Näin kesän kynnyksellä herään aina kaupassa niiden kauniiseen muotoon ja väriin. Maku on kivan mieto ja meillä lapsetkin siitä tykkää. Etenkin munakoisosta tehdystä tahnasta. Tahna on hyvää sellaisenaan vaikka tuoreen patongin päällä tai grilliruoan kaverina.
 
 
Munakoisotahna
 
Leikkaa munakoiso kahtia. Tee leikkuupintaan syvät ristiviillot. Laita päälle reilusti oliiviöljyä, valkosipulia, mieleisiä yrttejä ja sormisuolaa. Laita uuniin 200 asteeseen ja anna olla niin kauan, että munakoisot on kypsiä. Kaavi sisus lusikalla kulhoon ja soseuta. Tarkista suola ja yrtit. Lisää tarvittaessa öljyä. Halutessasi voit lisätä tahnaan myös fetajuustoa.
 
 
Ihanaa viikonlopun alkua juuri sinulle!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails