torstai 4. huhtikuuta 2013

Viikon resepti | Valkosuklaa-mustikkamousse kakku

Tästä kakusta meillä tykättiin oikein tosissaan :)Tämä on aika huolettomasti tehty versio. Reunakalvot oli jossain todella varmassa tallessa ja käytinkin reunoilla leivinpaperia sekä pursottamisen sijaan lisäsin massat vuokaan nuolijalla. Joten jos haluat huolitellumman ulkonäön kakullesi käytä reunakalvoa (niitä myy ainakin leivontaan erikoistuneet nettikaupat)ja pursota kerrokset. Näin tulee paljon tasaisempaa jälkeä. Resepti tuntuu olevan ainakin seitsemän kilometriä pitkä, mutta älkää sitä säikähtäkö. On tässä logiikkaa ja kun kaikessa rauhassa etenee vaihe vaiheelta, niin ei tule mutkia matkaan. Tämä resepti löytyi vanhasta Lantliv mat&vin lehdestä nro 3 ,2012.
 
Valkosuklaa-mustikkamousse kakku
n.12 palaa
 
Suklaakakku pohja
 
Reseptistä saat kaksi kakkupohjaa halkaisijaltaan n.20 cm. Voit vaikka pakastaa toisen pohjan myöhempää käyttöä varten.Käytä irtopohjavuokaa tai säädettävää reunavuokaa.
 
3 kananmunaa
2 1/2 sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
3 1/2 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
 2 rkl kylmää kahvia
 
Mustikkamousse
 
6 liivatelehteä
300g mustikoita, tuoreita tai pakastettuja
2 rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)
4 keltuaista
3 dl tomusokeria
6 dl vispikermaa
 
Valkosuklaamousse
 
300 g valkosuklaata
6 dl vispikermaa
4 keltuaista
 
Koristeluun
 
mustikoita
tomusokeria
 
 
 
1. Laita uuni 175 asteeseen
 
2.Suklaakakku pohja: Vispaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.Sulata voi ja sekoita se kermaviiliin. Sekoita voi-kermaviiliseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita sula suklaa kahvin kanssa ja lisää taikinaan.
 
3. Voitele ja jauhota vuoka,(jos käytät säädettävää reunavuokaa niin vuoraa se leivinpaperilla ja laita se pellin päälle) kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on kypsä.
 
4. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Leikkaa pohja kahtia. Pese vuoka ja kuivaa se hyvin. Laita toinen pohjista takaisin vuokaan ja toisen voit vaikka pakastaa.
 
5. Mustikkamousse: Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Vedä tehosekoittimella mustikat ja likööri soseeksi. Kaada sose siivilään ja painele sose lusikalla siivilän läpi. (Tämän paseerauksen voi halutessaan hypätä yli jos hiukan isommat mustikan sattumat ei haittaa). Sekoita tomusokeri ja keltuaiset ensin varovasti yhteen, sen jälkeen vispaa ne vaahdoksi. Vispaa 5 dl kermaa napakaksi vaahdoksi.
Laita kattilaan 1 dl kermaa ja liivatteet (joista on vesi puristettu hyvin pois). Sulata liivatteet kermaan miedolla lämmöllä. Lisää sulatetut liivatteet varovasti käännellen vispattuun kermaan. Lisää myös keltuaisvaahto sekä soseutetut mustikat kermavaahtoon varovasti käännellen, nuolijaa apuna käyttäen. Pursota tai levitä mustikkamousse vuokaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
 
6. Valkosuklaamousse: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita ja tarkista, että sulanut suklaa on täysin sileää. Anna hiukan jäähtyä.
7. Vispaa kerma ja sekoita se sulatettuun suklaaseen. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan sekoituksen aikana.
8. Lisää valkosuklaamousse jähmettyneen mustikkamoussen päälle. Siirrä kakku taas neljäksi tunniksi jääkaappiin. Poista vuoka, siirrä takaisin jääkaappiin ja koristele juuri ennen h-hetkeä :)
 

Jos epäilyttää, että sekaan on pujahtanut käännöskukkasia niin rohkeasti vaan kommenttia. Hurjasti on tullut taas uusia lukijoita!  Mä oon niin iloinen teistä jokaisesta, että täällä tehdään  tyttöjen kanssa melkein aaltoja :D
Ihanaa, aurinkoista kevätpäivää jokaiselle!
 
Heidi
 
 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails