perjantai 19. huhtikuuta 2013

Viikon resepti | Mustikkainen tiramisu

Viime syksynä kerättyjen mustikoiden tuhoaminen pakkasesta jatkuu. Tämä kevääseen taittuminen tapahtui muutamassa hassussa yössä, ehkä syksy tulee yhtä nopeaan ja saadaan varastoihin taas täydennystä :) Nyt on vuorossa ihana klassikko hiukan muunneltuna. Tiramisua on tarjottu ja syöty monissa juhlissa ja nyt päässä pyöriikin jo ensi viikon syntymäpäivät sekä sen tarjottavat. Uutta reseptiäkin aion testailla ja siihen ei takuulla tule mustikkaa ;)Yhteen lasiin piiloteltiin vadelmia, ne kun on keskimmäisen höpön herkkua. Marjoilla varioiden tiramisusta saa moneen makuun sopivan herkun.
Näin isoon punkkulasiin rakennetusta herkusta riittää hyvinkin kahdelle, ellei sitten ole ihan mahdottoman kova makean nälkä ;)Yhtälailla tiramisun voi tehdä laakeaan vatiin tai kulhoon.

 
Mustikkainen tiramisu
6-8 annosta
 
12 kpl savoiardi-keksejä (ladyfingers)
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
5 rkl sokeria
200 g mascarponejuustoa (muutkin maustamattomat tuorejuustot käy)
1-2 rkl konjakkia
1 luomusitruunan kuori raastettuna
2,5 dl pakastemustikoita + 1 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
 
 
Aloita sulattamalla mustikat ja sokeri mikrossa tai kattilassa.
Kastele keksien ulkopuoli kahviin. Laita keksit kahvipuoli alaspäin lasin pohjalle.
Nostele keksien päälle mustikoita.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja siirrä hetkeksi sivuun.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri, kunnes vaahto on vaaleaa ja ilmavaa. Lisää joukkoon konjakki ja sitruunan kuori sekä mascarponejuusto. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita.
Levitä seosta mustikoiden päälle.
Sitten uusi kierros, lisää vaahdon päälle keksikerros, keksien päälle mustikoita ja mustikoiden päälle mascarponevaahtoa.
Laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai tarjoa seuraavana päivänä.
Koristele juuri ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja lisää marjoja.
 

 Maistuvaa viikonloppua!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails