perjantai 26. huhtikuuta 2013

Viikon resepit | Helpot suolaiset tarjottavat

 
Hei ihanaiset! Kevään kuumin juhlakausi alkaa olla käsilä ja päät kuumana mietitään tarjottavia. Tässä pari kivaa maistuvaa ja helppoa reseptiä helpottamaan juhlapäivien tuomaa painetta. Nämä on on ollut esillä jokus aikaisemminkin täällä blogissa, mutta sen jälkeen on paljon vettä virrannut joessa. Ja päätyipä nämä jostain mielen uumenista myös pienimmän höpön juhlapöytään. Munakasrulla on kivan ruokaisa ja täytettä vaihtamalla varsin monipuolinen vaihtoehto juhlapöytään. RuisSipsit on taas kivaa sorminaposteltavaa vaikka skumppalasillisen seuraksi. Testissä oli myös ihana, kirpsakan raikas vadelma passionmousse kakku, mutta se resepti vaatii pientä hiomista vielä ennen kuin sen laitan tänne :)
 

Lohi-juustorulla
15 annosta

POHJA
100 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa

TÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ rkl piparjuuritahnaa (tai maun mukaan)
1 dl hienonnettua tilliä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
½ punainen tai vihreä paprika
(ripaus mustapippuria)

KIEHAUTA voi ja jauhot kattilassa. LISÄÄ maito ja keitä seosta pari minuuttia . JÄÄHDYTÄ.
LISÄÄ leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
KAADA taikina leivinpaperin päälle. PAISTA 225 asteessa 15-20 minuuttia. KUMOA kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä. SEKOITA sulatejuusto ja piparjuuritahna keskenään. LEVITÄ tuorejuustoseos pohjan päälle. RIPOTTELE pinnalle tilli. HIENONNA kylmäsavulohi ja kuutioi paprika. Ripottele ne pohjalevyn päälle. KÄÄRI levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. VIIPALOI lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla
.

 

Tämä on nyt niin "maun mukaan"-resepti, mutta oma suu kertoo parhaiten, että mitä haluaa ja kuinka paljon :)
 
RuisSipsit kinkkutäytteellä
 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
piparjuuritahnaa maun mukaan
hienoksi hakattua persiljaa maun mukaan
1 maustekurkku pieneksi kuutioituna
korianteria maun mukaan
ripaus mustapippuria
savustettua kinkkua, ( tai naudanpaistia, poroa, kalaa.... ihan maun mukaan ;))
 
Pilko ensimmäiseksi maustekurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois. Sen jälkeen kaikki aineet sekaisin. Laita tahna odottamaan pursotinpussiin ja ja pursota täyte ruisSipseihin vähän ennen tarjoitua, että kuoret pysyy rapeina.Koristele.
 Voit myös laittaa pari erilaista tahnaa kulhoihin ja RuisSipsit omaansa. Vieraat voivat täyttää sipsit oman maun mukaan.
 


 
Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! Mä taidan mennä pihalle varovasti nojailemaan haravan varteen ja antamaan vähän happea flunssan puurouttamille pienille nystyröille, joita kuulemma pitäisi liikkua korvien välissä. Nähtäväksi jää löytyykö sieltä mitään :)
 
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails