perjantai 15. maaliskuuta 2013

Viikon resepti | Punajuuri suklaakakku

Voihan viikko! Ja aika vauhdikas sellainen, mutta saatiinhan viikon resepti tänne vaikka hiukan alkoikin epäilys heräämään :)
Maistoin muuten punajuuri suklaakakkua ja oli tosi mehevää, tokaisi veli sunnuntaina puhelimessa. Sehän jäi ihan aavistuksen verran vaivaamaan ja jonkinlainen viritys siitä oli itsekin tehtävä. Aika lailla erilaisia reseptejä selailtua päädyin käyttämään raakaa punajuurta. Kumpi sitten on loppupeleissä parempi, niin se on sitten kokeiltava. Tässä käytin nyt raakoja punajuuria ja ne olikin onneksi todella mehukkaita. Kakusta tuli mehevä, aavistuksen verran mielestäni maistui punajuuri, joka antoi myös kauniin värin kakulle. Mister M:n mielestä oli plussaa se, että vaikka kakku olikin tuhtia niin ei kuulemma kuitenkaan liian makeaa.  
 
 
Punajuuri suklaakakku
 
12 annosta
 
200 g tummaa suklaata
3 munaa
2 1/2 dl ruskeaa raakaruokosokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2 keskikokoista punajuurta
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hienoksi raastettu punajuuri ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. 26 cm), johon olet pingoittanut pohjalle leivinpaperin ja voidellut sekä jauhottanut reunat.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 
Jäähdytä kakku.
 
Kuorrute
 
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g hyvää maitosuklaata
tomusokeria
 
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto sekä suklaa. Sekoita varovasti tasaiseksi.Mausta tomusokerilla makusi mukaan.
 
 
Koristelussa käytin hasselpähkinöitä joiden annoin hetken kiehua sulatetussa sokerissa. Anna sokerin hetken jähmettyä ja nosta pähkinät vaikka haarukalla sokerista.Vedä pähkinään öljytyin sormin sokerista ohuet langat.
Pähkinöistä tuli aivan hiisin hyviä, joten se on varmaa, että pelkkiä sokerissa paahdettuja pähkinöitä täällä tulee näkymään jatkossakin :) 
 


 Ihanaa alkavaa viikonloppua jokaiselle täällä piipahtavalle!


Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails