torstai 7. helmikuuta 2013

Viikon resepti | Vaaleanpunainen vadelmakakku

Tänään fiilisteltiin jo 14.2 vietettävää ystävänpäivää. Tämän päivän leipomukset on tehty pikkuassarin kanssa vaaleanpunaiset lasit päässä ja taustalla soi: 
 
"...She says she loves you
And you know that can't be bad.
Yes, she loves you
And you know you should be glad...."
 
ja
 
Lenny Kravitz:n-Let Love Rule
 
No niin sitten siihen reseptiin. Kakkupohjana on mun luotto pohja joka ei ole tainnut pettää koskaan. On se hienoa, että elämässä on luotettavia asioita kuten kakkupohja. Senhän kuulukin keikkua ihan lista alkupäässä ;)
 
 
 
Pohja:
(8-10 annosta)
 
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(punaista karamelliväriä)
 
1. vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän.
3. Kaada taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan.
4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 minuuttia.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2-3 osaan. Kostuta mehulla, limulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

 
Täyte:
(Ohjeen täytteeseen löysin täältä-> Iloleipuri)
 
4 dl vadelmasosetta,
tuoreista tai pakastevadelmista soseutettua
100 g sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
5 liivatetta
1 dl vettä
 
 Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa. Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä. Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon. (Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.)Tällä kertaa täyte tulee kakkupohjien väliin :)

 
Meillä paistettiin kaksi pohjaa kun taas haluttiin tällainen pienempi ja korkeampi kakku. Irtopohjavuoan halkaisija oli 16 cm ja samalla taas täytyy muistaa se, että paistoaikahan muuttuu kun vuoan koko muuttuu. Nimimerkillä "Yhden poltin".
Foliosta tehtiin leveä ja tukeva suikale jolla saatiin korotettua reunaa riittävästi. Sitten vaan pohjat ja täytteet päälekkäin, paketoidaan tiiviisti ja laitetaan jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi. Kahvitauko.
Koristellaan karamellivärillä värjätyllä kermalla ja pienillä vaahtokarkeilla joita löytyy ainakin Haribon valikoimista. Ja ovat muuten oikeastikin hyvän makuisia, mikä on plussaa. Lopuksi vielä napsuteltiin kuvioleikkurilla sydämiä ja liimattiin ne ompelulankaan kiinni. Solmitaan langat pilleihin kiinni ja laitetaan paikalleen. Huoleton koristelu on aika paljon vaikeampaa kuin kuin loputon viilailu. Joskus on hyvästä, että kakkukin saa olla sympaattisesti kallellaan ja tuulen tuivertaman hunnun peittämänä. Niin terapiaa :) 
 
Leipomisiin!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails