torstai 14. helmikuuta 2013

Viikon resepti | Suklaa-riisimuro sydämet


Ihanaa ilta ystävät! Viikon resepti kerkiää niukin naukin tänne tämän vuorokauden puolella,ei siksi että se olisi vaikea. Ennemminkin on helppoudessaan ehkä ala-asteen köksäkerhon tasoinen. Tosin sielläkin tehdään vaativampia kokkailuja reseptilappusista päätellen. Oma lehmähän tässä on ojassa ja katse on jo suunnattu lasten syntymäpäiviin. Vaikka takaraivossa kolkutteli imelä muisto riisimurosuklaa kakkaroista, niin näistä meillä tykkäsi kuitenkin kaikki. Makeuteen voi paljon vaikuttaa sillä, mitä massaan haluaa sekoittaa.
 
 
 
Suklaa-riisimuro sydämet
 
50 g voita
150g vaahtokarkkeja
hasselpähkinärouhetta maun mukaan
n. 1 dl tummaa suklaata rouhittuna
n. 8,5 dl riisimuroja
 

♥♥♥♥♥
 
 
1. Laita kulhoon voi, vaahtokarkit, rouhittu suklaa ja hasselpähkinärouhe. Laita mikroon puoleksi minuutiksi kerrallaan ja sekoita aina välillä. Kauhean näköistä sotkua tässä vaiheessa, mutta onnistuu varmasti.
2. Kun massa on sulanut, lisää siihen riisimuroja vähitellen. Sekoita joka välissä kunnolla, niin että riisimurot on sulaneen tahnan peitossa. Tässä vaiheessa voit myös lisätä kuivattuja hedelmiä, lisää pähkinärouheita, suklaata tai mitä ikinä haluatkin.
3. Laita leivinpaperi pellille. Kaada massa leivinpaperin päälle ja taputtele siitä noin 1-1 1/2 cm paksuinen levy. Laita jääkaappiin jähmettymään. Puolisen tuntia riittää.
4. Ota levy jääkaapista ja leikkaa siitä tankoja, ruutuja ja tai ota piparkakkumuotilla kuviota. Sulata suklaata ja pursota päälle koristeeksi ohuita nauhoja.

 
 
Hyvää yötä
Heidi



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails