torstai 28. helmikuuta 2013

Viikon resepti | Sitruuna-unikkokakku

 
Aamulla selailin tyttöjen kanssa Leila Lindholmin Pala kakkua-kirjaa ja ei ole omena kauas puusta pudonnut. Tai tässä tapauksessa mitä ilmeisimmin sitruuna. Viikon resepti testaukseen pääsi äänin 3-1 sitruuna- unikkokakku. Sitruuna on oma kestosuosikkini ja ei kai sitruuna reseptejä ole koskaan liikaa :) Kivan lisän toi tosiaan unikonsiemenet. Ihan jo siinäkin mielessä, että niiden metsästys meidän pikkukaupungissa kävi jo ihan kuntoilusta. Kirjasta löytyi yhdeksän mehevän sokerikakun ohjetta, jotka tehdään muuntelemalla perusohjetta.  Aloitetaan sillä, koska voihan se olla, että siihen vielä joskus palataan :)
 
Perusohje sokerikakulle
 
3 luomukananmunaa
2 1/2 dl  sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
 
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja hyvin kuohkeaksi vaahdoksi.
3. sulata voi ja sekoita siihen maito. Lisää seos vaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
6. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikuilla, joka ei saa jäädä taikinamaiseksi.
7. Jäähdytä kakkua hiukan ja kumoa se sen jälkeen lautaselle tai leivinristikolle.
 
 
Sitten maustetaan perusohje sitruuna-unikkokakuksi :)
 
1 annos sokerikakkutaikinaa
3 pestyn sitruunan raastetut kuoret
ja 1 sitruunan mehu
1/2 dl unikonsiemeniä
 
Sitruunakuorrute
 
6 dl tomusokeria
3/4 vastapuristettua sitruunamehua
 
1. Valmista taikina perusohjeen mukaan ja lisää siihen sitruunan kuoriraaste, mehu ja unikonsiemenet.
2-4. Toimi samoin kuin perusohjeessa
5. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu sileäksi kuorrutteeksi.
6. Valuta kuorrute kakun pinnalle.
 


Mumsmumsmums
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails