torstai 24. tammikuuta 2013

Viikon resepti | Valkosipuli-juustokeitto

Iloista, aurinkoista torstaita! Nyt muuten vietetään sipuliviikkoa ja sen kunniaksi kokkailtiinkin tänään valkosipuli-juustokeittoa. Ihana, samettisen pehmeä pakkaspäivän ruoka ja juuston ansiosta aika ruokaisakin sellainen. Ja helppokin on, pilko, keitä, soseuta ja mausta. Siinäpä se pääpiirteittäin :) Jos pidät valkosipulista ja koskenlaskijajuustosta niin tämä ruoka on puhdasta rakkautta.
 
 

Valkosipuli-juustokeitto
 
15 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen keltasipuli
3 isoa perunaa
n. 1/2 dl persiljaa 
10 dl kasvislientä,
kuutiosta tai fondista
200 g punaista koskenlaskijaa
valkopippuria
 
Kuullota hienonnettu valko- ja keltasipuli voissa. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lisää sen verran kasvislientä, että perunat ja sipulit peittyy. Anna kiehua kannen alla kunnes perunat on pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää taas hieman kasvislientä sekä juusto paloina. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Mausta persiljalla ja valkopippurilla.
 
Kuumenna keitto kiehuvaksi, lisää kasvislientä jos keitto on liian sakeaa.
 


 Keiton päälle tein krutonkeja patongista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja raasta päälle hieman juustoa. Anna olla uunissa niin kauan, että leipä saa väriä ja juusto on sulanut.


 Leivän päälle paistoin kirsikkatomaatteja. Pidän tomaatin kirpeydestä ja makeudesta. Laita paistinpannulle loraus oliiviöljyä. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Laita tomaatit pannulle, lisää ripaus suolaa, sokeria ja rouhi pinnalle hieman mustapippuria. Kuumenna pikaisesti. Leivän lisuke on valmis alta aikayksikön.


 Leppoisaa torstaita, onhan torstai toivoa täynnä.
Heidi



 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails